'Nieuwe Formule 1 motoren krijgen 1200 PK'

04 apr. 2017 13:45 Redactie

Dure hybride technologie verdwijnt in nieuwe, krachtigere motoren


De nieuwe V6-motoren waarmee de Formule 1 vanaf 2021 gaat racen worden aanmerkelijk krachtiger en eenvoudiger. Er blijft een hybride systeem aanwezig, maar de complexe structuur van de huidige motoren gaat op de schop. Met een vermogen van 1200 PK leveren de motoren 250 PK meer dan de huidige exemplaren

Langzaam sijpelt er meer informatie naar buiten over de gewenste Formule 1 motoren voor 2021. Eerder wisten we al te melden dat de motoren veel minder complex worden. De kosten gaan naar beneden en het vermogen neemt toe. Voor de snelheidsbeleving wordt het geluid verbeterd.

Het Duitse Auto Motor und Sport meldt dat de nieuwe motoren liefst 1200 PK krijgen. Een toename van ongeveer 250 PK ten opzichte van de huidige motoren. Als basis wordt hiervoor een V6-biturbo motor gebruikt met een KERS pakket. Het hybride deel zoals we het nu kennen, de MGU-K, verdwijnt in de toekomst. KERS werd al toegepast bij de vorige generatie van de V8-motoren.

Voor de autofabrikanten is het een eis dat er een hybride toepassing op de motoren zit, vanwege het groene karakter en de toename van hybride bij de straatauto's. Een van de punten die ter discussie staat is het aantal motoren dat de teams per seizoen mogen gebruiken. Dit seizoen is dat vier stuks, maar volgend seizoen wil de FIA die verlagen tot maximaal drie stuks. Dit betekent dat de fabrikanten meer moeten investeren om hun motoren een langere levensduur te geven.

Wij verwachten dat er de komende maanden nog veel gesproken wordt over de nieuwe motoren. Geïnteresseerde partijen als VAG/AUDI/Lamborghini, Alfa, Porsche en Cosworth willen op korte termijn duidelijkheid over de plannen. Dat geeft deze partijen de kans om goed na te denken over een terugkeer of debuut in de Formule 1.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen