Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

'Nieuwe kandidaat aast op handtekening Newey'

Mercedes zou in navolging van Ferrari en Aston Martin Adrian Newey hebben benaderd. Dat meldt Auto, Motor und Sport.

Adrian Newey
Gerucht
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull maakte voorafgaand aan de Grand Prix van Miami bekend dat Adrian Newey begin 2025 bij het team vertrekt. De topontwerper gaf zelf aan dat hij vermoeid is en hij zou achter de schermen ook niet blij zijn geweest met het gerommel in het management. Wel werd er volop gespeculeerd over de toekomst van Newey, die aanbiedingen van Ferrari en Aston Martin zou hebben gekregen.

Auto, Motor und Sport meldt nu echter dat ook Mercedes Newey voorzichtig heeft benaderd. De Zilverpijlen kennen een dramatische seizoenstart en lijken de ground effect-reglementen na drie jaar nog steeds niet onder de knie te hebben. Newey zou een grote rol kunnen vervullen in de bouw van de nieuwe auto voor 2026, mede omdat hij volgend jaar gelijk bij een ander team aan de slag zou kunnen gaan. Mercedes wil tegen die achtergrond dus kijken wat de opties zijn.

Het Duitse medium stelt wel dat Ferrari de favoriet blijft om Newey's handtekening te verkrijgen. Die gesprekken zouden in een vergevorderd stadium zijn, al lijkt het erop dat Newey nog geen definitief besluit heeft genomen over zijn toekomst. De Brit neemt, mede door zijn huidige contract bij Red Bull én de vastgestelde gardening leave, rustig de tijd om te bedenken of hij überhaupt door wil gaan en weegt de verschillende opties tegen elkaar af. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez