Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe McLaren-teambaas benadrukt: "Ferrari is erg tevreden over nieuwe auto"

Na het vertrek van Andreas Seidl naar Alfa Romeo werd Andrea Stella aangesteld als de nieuwe McLaren-teambaas. Hij kent het reilen en zeilen in Woking, maar hij lijkt ook zo zijn contacten te hebben bij Ferrari.

Als we de kersverse McLaren-teambaas Andrea Stella mogen geloven, heerst er veel optimisme binnen Ferrari, ondanks een wat onrustige periode rond het vertrek van Mattia Binotto. Stella zal ongetwijfeld nog wat mensen kennen uit zijn eigen tijd bij Ferrari, op basis waarvan hij die uitspraken kan doen. Hij benadrukt in gesprek met La Gazzetta dello Sport : "Ik weet dat ze bij Ferrari erg tevreden zijn met de nieuwe bolide en zij zullen dus zeker goed van start gaan."

McLaren op achterstand

Stella verwacht niet alleen veel van Ferrari, maar ook van Mercedes: "Van dat team verwacht ik een sterke reactie op het vorige seizoen. Red Bull, Ferrari en Mercedes zullen de teams zijn die verslagen moeten worden. Op dit moment zijn zij van een ander niveau dan wij." Die laatste opmerking doet vermoeden dat McLaren van ver moet komen en dat kan Stella enkel bevestigen: "Ik verwacht een moeizame start, maar ik ben optimistisch over onze kansen gedurende de tweede helft van het seizoen. We hebben anderhalve seconde goed te maken op de anderen, die op hun beurt ook progressie blijven boeken." "We moeten vooral realistisch blijven, wetende dat we wat beperkt worden door onze infrastructuur, maar aan de andere kant zijn we een financieel gezonde onderneming en dat maakt dat we in staat moeten zijn de topteams bij te halen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi