Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe Mercedes-upgrade illegaal bevonden door FIA

Een van de nieuwe Mercedes-upgrades is in de Verenigde Staten illegaal bevonden. De voorvleugel, waar te grote 'vleugels' op zitten, moet aangepast worden voordat het in Mexico op de auto mag.

Mercedes heeft voor de Grand Prix van de Verenigde Staten het grootste upgradepakket meegenomen naar Austin. Het team heeft niet alleen gewichtsbesparende onderdelen meegenomen. Ook een nieuwe voorvleugel moest worden geïntroduceerd, maar hier zal het team nog mee moeten wachten. Het onderdeel is namelijk in zijn huidige staat niet legaal voor gebruik. Het team van Lewis Hamilton en George Russell had voor de GP van de Verenigde Staten slechts een voorvleugel voor één van de auto's, zo weet Auto, Motor und Sport te melden, omdat een ander onderdeel niet op tijd op COTA was. Het maakt echter niet veel uit, want volgens de regels mag de vleugel niet gebruikt worden. Artikel gaat verder onder een foto van de nieuwe Mercedes-voorvleugel

Op bovenstaande foto is de nieuwe voorvleugel van Mercedes te zien. De illegale 'vleugeltjes' vallen direct op. In vergelijking met een oudere spec voorvleugel (onderaan de foto) zijn ze een stuk groter, waardoor er luchtstromen mee geleid kunnen worden naar de zijkant van de W13. Een gunstige bijkomstigheid natuurlijk, maar helaas voor Mercedes mag het onderdeel op deze manier niet gebruikt worden dit weekend. Mogelijk verschijnt de voorvleugel wel weer in Mexico, maar dan aangepast conform de reglementen.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China