Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Nieuwe Mercedes-upgrade illegaal bevonden door FIA

Een van de nieuwe Mercedes-upgrades is in de Verenigde Staten illegaal bevonden. De voorvleugel, waar te grote 'vleugels' op zitten, moet aangepast worden voordat het in Mexico op de auto mag.

Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Mercedes heeft voor de Grand Prix van de Verenigde Staten het grootste upgradepakket meegenomen naar Austin. Het team heeft niet alleen gewichtsbesparende onderdelen meegenomen. Ook een nieuwe voorvleugel moest worden geïntroduceerd, maar hier zal het team nog mee moeten wachten. Het onderdeel is namelijk in zijn huidige staat niet legaal voor gebruik.

Het team van Lewis Hamilton en George Russell had voor de GP van de Verenigde Staten slechts een voorvleugel voor één van de auto's, zo weet Auto, Motor und Sport te melden, omdat een ander onderdeel niet op tijd op COTA was. Het maakt echter niet veel uit, want volgens de regels mag de vleugel niet gebruikt worden.

Artikel gaat verder onder een foto van de nieuwe Mercedes-voorvleugel

			© XPBimages
	© XPBimages

Op bovenstaande foto is de nieuwe voorvleugel van Mercedes te zien. De illegale 'vleugeltjes' vallen direct op. In vergelijking met een oudere spec voorvleugel (onderaan de foto) zijn ze een stuk groter, waardoor er luchtstromen mee geleid kunnen worden naar de zijkant van de W13.

Een gunstige bijkomstigheid natuurlijk, maar helaas voor Mercedes mag het onderdeel op deze manier niet gebruikt worden dit weekend. Mogelijk verschijnt de voorvleugel wel weer in Mexico, maar dan aangepast conform de reglementen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

65 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"