Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

‘Nieuwe naam en kleur voor Ferrari in 2019'

In Italië doen geruchten de ronde dat de Ferrari er in 2019 anders uit zal zien dan in 2018. De mogelijk nieuwe livery gaat natuurlijk gepaard met een nieuwe type-aanduiding voor de wagen van 2019.

In Italiaanse wandelgangen wordt gefluisterd dat de nieuwe bolide van Ferrari de SF-90 gaat heten. Dit ter viering van de oprichting van het raceteam Scuderia Ferrari in 1929. In dat jaar verscheen de equipe onder aanvoering van oprichter Enzo Ferrari aan de start van de beroemde Mille Miglia.

Naast een nieuwe type-aanduiding worden de nieuwe bolides naar verluidt ook voorzien van een nieuw likje verf, ingegeven door de nauwe samenwerking met Mission Winnow. Ferrari probeert de laatste jaren sowieso wat meer uit op het gebied van de kleurstelling, waar het in de jaren daarvoor wat conservatiever bleef. Wellicht dat Ferrari het voorbeeld volgt van Ducati. De Italianen voorzagen de nieuwe MotoGP-machine (zie foto hieronder) eveneens van een donkerdere tint rood onder de Mission Winnow-stickers. De nieuwe bolide van Ferrari wordt officieel gepresenteerd op 15 februari in Maranello. De nieuwe bolide wordt geflankeerd door oudgediende Sebastian Vettel en Ferrari-debutant Charles Leclerc.

Viaplay
x
Moto3 Sensationele zege Veijer na dominant optreden in Jerez