Nieuwe regel voor DRS gebruik tijdens gele vlag-situaties Formule 1

08 jun. 2018 19:11 Ruud Dimmers 0 reacties
De FIA heeft de regels omtrent het gebruik van DRS tijdens een gele-vlagsituatie aangepast. Coureurs mogen nu ook in de secties waarin een gele vlag gezwaaid wordt hun DRS gebruiken.

DRS-regels aangescherpt

De gele vlag wordt in de Formule 1 getoond tijdens gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld het bergen van een gestrande auto of een crash. Onder een gele vlag mogen coureurs niet inhalen. 

Voorheen konden coureurs ook hun DRS niet gebruiken op momenten dat er een gele vlag werd gezwaaid op het circuit, ongeacht de sectie waarin ze reden. Daarin komt nu verandering want coureurs kunnen nu DRS gebruiken tijdens een gele vlag-situatie. De enige sectie waarin dit niet mag is de sectie waarin de gele vlag hangt, op de rest van het circuit is DRS-gebruik wel toegestaan in de DRS-zones

Dit levert de coureurs het voordeel op dat ze, bijvoorbeeld op start/finish wel DRS hebben en kunnen aanvallen, bij gele vlag in bocht 12. Vanzelfsprekend mogen coureurs niet inhalen tijdens de gele vlag-situatie in de betreffende sectie en moeten ze voldoende snelheid minderen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen