Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Nieuwe regenbanden mee naar Monaco: "Een factor die een rol kan gaan spelen"

Eigenlijk hadden ze afgelopen zondag hun debuut moeten maken, maar aankomend weekend krijgen de nieuwe regenbanden van Pirelli een nieuwe kans.

2022 rain tires AlphaTauri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na veel geklaag van de Formule 1-coureurs vorig jaar over de te zwakke regenbanden, ging Pirelli aan de slag met de ontwikkeling van nieuwe banden. In Imola zouden deze voor het eerst naar het circuit meegenomen worden, maar de Grand Prix van Emilia-Romagna werd afgelast.

Maar in Monaco komen ze mogelijk ook van pas, want de eerste (voorzichtige) weersvoorspellingen wijzen erop dat er regen in de lucht kan hangen. En dus is de kans aanwezig dat de regenbanden hun officiële F1-debuut gaan maken. Mario Isola, bandenbaas bij Pirelli, blikt vooruit op het weekend.

"Monaco is een geval apart in de F1-geschiedenis. De karakteristieken van dit unieke circuit zijn al zestig jaar nagenoeg hetzelfde, waardoor het echt een afwijkend circuit is en we er vaak verrassingen zien. Een incident en de race kan volledig op zijn kop komen te staan", zo beschrijft de Italiaan.

De bandenbaas wijst er op dat de zaterdag erg spannend is in het prinsdom. "Dat het lastig inhalen is, leidt op zondag wat af van het spektakel, maar daardoor is het op zaterdag des te spannender tijdens de kwalificatie! Je startplek is in Monaco nog belangrijker dan op andere circuits."

Zaterdag vs. zondag

Dit weekend hebben de coureurs de drie zachtste banden tot hun beschikking als ze door de straten van Monte Carlo scheuren. "Zoals wel vaker op stratencircuits heeft Pirelli de drie zachtste bandensoorten geselecteerd. Een van de bijzonderheden in Monaco, is dat het circuit in de avonden weer open wordt gesteld voor plaatselijk verkeer, waardoor er weinig rubber komt te liggen op de racelijn en het nog gladder wordt."

"Monaco kan tot slot het decor gaan worden voor het debuut van de nieuwe Cinturato Blue regenband, zonder bandenwarmers, maar dat hangt natuurlijk af van de weersomstandigheden. Opnieuw een factor die dit weekend een rol kan gaan spelen", aldus Mario Isola.

Kijkend naar de verschillende weersvoorspellingen voor het GP-weekend, dan lopen die momenteel nog ver uiteen. De ene partij zegt regen, de andere zegt van niet en de volgende voorspelt een mix van zon en regen. Op woensdagochtend, als er vanuit een meteorologisch standpunt met meer zekerheid kan worden gesproken over het weekend, zullen wij in samenwerking met onze partner WeerOnline het weerbericht delen op onze website.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"