Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Niki Lauda leeft mee met Ferrari na nieuw drama

Niki Lauda en Ferrari, het was ooit een mooi huwelijk. Tegenwoordig liggen de verhoudingen echter wat anders en hoopt de Oostenrijker vooral dat Ferrari achter Mercedes eindigt. Dit gebeurde de laatste wedstrijden constant, maar toch gunt Lauda het Italiaanse teams niet zoveel pech als dat het momenteel heeft.

Nadat Ferrari in Maleisië al grote motorische problemen had, was het in Japan weer raak. Sebastian Vettel moest al vroeg in de wedstrijd zijn bolide in de garage parkeren, nadat Ferrari net voor de start een probleem ontdekte. Doordat Lewis Hamilton de race naar zich toetrok en 25 punten uitliep op Vettel, lijkt het kampioenschap nu beslist. Natuurlijk is Lauda blij dat Hamilton hoogstwaarschijnlijk de titel wint, maar de drievoudig wereldkampioen vind het wel jammer dat Vettel nu al afhaakt. "Het doet me pijn om Ferrari zo te zien" , zegt Lauda dan ook na afloop van de GP van Japan tegenover Speedweek

"Natuurlijk ben ik blij dat het bij Ferrari gebeurt en niet bij ons, maar je wint liever op een andere manier" , is Lauda sportief. "Ze moeten bij Ferrari het lek snel boven zien te krijgen, zodat we nog een echte strijd krijgen" , sommeert Lauda de concurrent dan ook. Het kampioenschap lijkt na GP van Japan binnen voor Hamilton en Mercedes, maar Lauda blijft een slag om de arm houden zolang het nog niet definitief is. "Red Bull was ook vandaag heel snel en met Vettel weet je het maar nooit. Het kampioenschap is nog zeker niet gestreden" , aldus een terughoudende Lauda.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi