Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Niki Lauda vond actie van Vettel te agressief

Lewis Hamilton deed wat hij moest doen in Mexico en haalde zijn vierde wereldtitel binnen. Helemaal zonder slag of stoot ging dit niet. Hamilton zag zijn feestje nog bijna verpest worden door zijn grootste rivaal Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton liet na afloop van de kwalificatie al weten dat er bij de start van alles kon gebeuren met Vettel en Verstappen voor hem. Hij kreeg dan ook gelijk. Vettel probeerde de aanval van Verstappen af te slaan maar dit lukte niet waarna hij Hamilton aantikte. Beiden moesten daardoor met beschadigingen aan de auto naar de pits en moesten hun race vanuit het achterveld vervolgen. Teamadviseur Niki Lauda uitte tegenover Sky Sports dan ook zijn ongenoegen over de actie van de Duitser. "Ik snap die actie van Vettel totaal niet. Hij was zo agressief in de eerste bocht en raakte Lewis ontzettend hard. Ik begrijp echt niet waarom Vettel er zo hard in ging."

Vervolgens laat Lauda nog weten dat het geen afbreuk doet aan de vierde wereldtitel van Hamilton. "Wanneer je wereldkampioen bent, ben je wereldkampioen. De manier waarop boeit dan niemand meer." Lauda benadrukt dat er dit Formule 1 seizoen geen maat stond op Hamilton. "Als je je vierde wereldtitel wilt pakken, moet je steeds beter en sneller worden. Hij is dit seizoen een stuk beter dan vorig seizoen. Het is echt ongelofelijk wat voor grote stap Lewis dit seizoen heeft gemaakt. Onze auto is dit jaar behoorlijk lastig en ook minder snel dan vorig jaar. Lewis heeft zijn vierde wereldtitel behaald puur door zijn eigen prestaties."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"