Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Noodweer verwacht voor Formule 1 GP Canada

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 je het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Canada 2024.

Verstappen Canada 2023 rain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Canada, een gigantisch land dat bekend staat om vele dingen, maar ook zeker om het wisselvallige weer. Waar Montréal de afgelopen dagen volop van de zon kon genieten, begint het er steeds meer op te lijken dat het Grand Prix-weekend in de Canadese miljoenenstad uiterst wisselvallig gaat verlopen. Op donderdag trekken namelijk de eerste (onweers)buien de stad in en die lijken voorlopig niet van plan te vertrekken. De coureurs kunnen hun borst dan ook nat maken.

Het Circuit Gilles Villeneuve ligt op een eiland, genaamd Île Notre-Dame, in de Saint Lawrence rivier. Het is circuit heeft een aantal uitdagende bochten, maar ook twee lange rechte stukken. In voorgaande edities werd al duidelijk dat het Canadese weer vaak een grote rol speelt in het verloop van het Formule 1-weekend en ook dit jaar zal daar geen uitzondering op vormen.

Vooral op de vrijdag worden extreme regenbuien verwacht. Deze pittige buien worden voornamelijk tijdens de tweede vrije training verwacht. Deze vindt plaats om 17:00 uur lokale tijd, wat 23:00 uur in Nederland is. Ook op zaterdag is er de kans op regen groot. Die dag zal er veel bewolking rondom de stad hangen, waar van tijd tot tijd regen uit zal vallen. Er is dus een vrij grote kan sop een natte kwalificatie. 

De tekst gaat verder na de foto.

Mogelijk natte race

Op zondag is het aanvankelijk droog en in de ochtend waarschijnlijk ook zonnig. In de loop van de dag neemt de buienkans echter flink toe. Wanneer de buien daadwerkelijk gaan vallen is nog een beetje onzeker. De race start om 20:00 uur Nederlandse tijd, in Montréal is het dan 14:00 uur. De race kan nat beginnen, maar het is ook goed mogelijk dat de race droog begint en de eerste buien het circuit tijdens de race bereiken.

Qua temperaturen hoeven de coureurs ook geen hoge cijfers te verwachten. Op de vrijdag zal de temperatuur oplopen tot maximaal 21 graden, terwijl op zaterdag en zondag ze het moeten doen met 'slechts' 18 graden. De wind is dan wel vrij matig; windkracht 2.

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"