Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris bijt van zich af na crash met Leclerc: "Hij nam het risico"

Lando Norris kende geen lekkere race in Brazilië. Hij viel uit met technische problemen, nadat hij eerder in de race in aanraking kwam met Charles Leclerc, die op zijn beurt de muur in vloog.

Charles Leclerc eindigde wonder boven wonder vierde, nadat hij in de eerste ronde nog in de muur stond. Dat gebeurde toen hij in een snelle bocht buitenom probeerde te gaan bij Lando Norris. Dat ging mis, want de Brit tikte zijn concurrent aan. Norris betreurt wat er is gebeurd, maar tegelijkertijd vond hij niet dat hij een straf verdiende. Die kreeg hij tot zijn spijt wel. "Hij was degene die het buitenom probeerde in een van de snelste bochten op het circuit. Het contact was niet hevig, het viel erg mee, maar Leclerc nam het risico, niet ik. Ik kreeg weliswaar de straf, maar die verdiende ik niet, vind ik. Het maakt allemaal niet uit", aldus de Brit bij Viaplay . "Het was een race-incident. Ik weet dat Leclerc er slechter uit kwam en dat is zonde. Dat wilde ik natuurlijk niet."

Het maakte niet uit

Uiteindelijk maakte het dus niet uit, want Norris viel tijdens de race uit met vermoedelijk elektrische problemen. Het was ondanks dat niet de race van McLaren, want ze waren naar eigen zeggen niet snel genoeg. "Het moment met Leclerc was niet ons probleem. Verder waren we namelijk gewoon te langzaam. De auto presteerde niet goed en uiteindelijk zijn we niet eens gefinisht. We waren ondanks mijn uitvalbeurt waarschijnlijk niet eens in de punten gefinisht", aldus de McLaren-coureur. Check hieronder het interview met Viaplay .

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten