Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris daagt Verstappen en Red Bull veel eerder uit dan verwacht

Lando Norris en McLaren waren de afgelopen races de grootste uitdager van Max Verstappen en Red Bull Racing. De Brit had niet verwacht dat het team die inhaalslag zo snel zou kunnen maken.

Verstappen Norris Sprint Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De seizoenstart was waarschijnlijk niet wat Lando Norris ervan had verwacht. Een zesde plaats in Bahrein werd gevolgd door P8 in Saoedi-Arabië, maar Norris weet de weg naar het podium ondertussen goed te vinden. In Miami won hij zelfs de eerste Grand Prix uit zijn carrière.

Eén race later, in Imola, kwam hij vervolgens heel dicht bij de overwinning, om vervolgens in Spanje naar eigen zeggen een zege weg te gooien. Daardoor had hij in het kampioenschap een stuk dichter bij Max Verstappen kunnen staan, maar de touché tussen de beide heren in Oostenrijk zorgde ervoor dat de achterstand van de Brit op is gelopen naar 81 punten. 

Inmiddels is hij echter wél uitgegroeid tot grootste uitdager van Red Bull en Verstappen. Hoe kijkt Norris zelf terug op de eerste elf races van het jaar? "Alles is erg goed geweest en ik heb mijn eerste zege te pakken. We zaten er een paar keer heel dichtbij, want wij zijn constant een van de beste teams geweest terwijl dat in het begin niet het geval was. Het was duidelijk dat we er in Bahrein behoorlijk ver vandaan stonden. Ik geloofde wel dat we vooruitgang zouden boeken, maar niet zo snel als dat we nu hebben gedaan", zo vertelt Norris in gesprek met Motorsport.

"Ik zei het begin dit jaar al: 'ik verwacht niet dat Red Bull opnieuw gaat domineren. Ik denk dat wij races kunnen winnen en dat Ferrari races zal winnen.' Dat is allemaal ook bewaarheid geworden. Ik had niet verwacht dat we dat gat, dat we aan het begin van het seizoen hadden ten opzichte van Ferrari en Red Bull, zo snel zouden kunnen dichten. Maar dat is goed bedoeld, want ik ben heel blij met wat we hebben gedaan en met wat het team heeft gepresteerd. Zoals altijd blijven er echter zaken die ik wil verbeteren en waar ik nog niet helemaal gelukkig mee ben", zo sluit Norris af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko onthult gigantische schade aan auto Verstappen