Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Norris: "Daarin is de Mercedes één van de beste auto's op de F1-grid"

Ondanks de worstelingen van van Mercedes in 2022 merkt Lando Norris op dat de auto in één bepaald opzicht met de allerbesten mee kan komen.

Russell Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lando Norris is van mening dat de Mercedes W13 één van de beste Formule 1-auto's op de grid is in 2022. Wel als het gaat om één specifieke eigenschap, althans. Dat gaf hij in Miami te kennen. Hij werd gevraagd of hij verbaasd was door enkele verschuivingen in de pikorde.

"Nee, verbaasd zou ik het niet noemen. Dit circuit heeft een heleboel langzame bochten, en de Mercedes is al sinds de eerste dagen van dit nieuwe seizoen één van de beste auto's in langzame bochten", zo vertelt hij aan onder andere RacingNews365.

"Ik denk dat ze wat meer hebben geleerd dit weekend en daardoor wat meer van het volledige potentieel van de auto aan hebben weten te spreken, dus in dat opzicht ben ik niet verbaasd."

Waar staan McLaren op de F1-grid?

Het is volgens Norris ook gewoon precies hoe het werkt in de Formule 1: "In sommige weekenden past de auto perfect bij het circuit en een volgend weekend komt weer een hele andere auto goed tot zijn recht op een specifieke baan."

Mercedes leek in Miami het derde team te zijn, maar waar staat McLaren op dit moment? "Ik zou zeggen dat we achter Mercedes staan en achter Alfa Romeo. We zijn in een mooi gevecht verwikkeld met Alpine en AlphaTauri. Ik denk dat dat vrij simpel is."

"Haas ondertussen zit er net wel of net niet bij, maar het is dus close", vervolgt hij. "Maar dit alles maakt dat wij het vijfde of het zesde team zijn. De snelheid is redelijk, maar we hebben net dat beetje meer nodig om te vechten met Mercedes en de jongens daarvoor."

17 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull