Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris deelt zeer opvallende claim over Mercedes

Lando Norris was ruimschoots de snelste in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Brit claimt na afloop dat Mercedes aan het sandbaggen is.

Norris Silverstone FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris en McLaren kenden een sterke vrijdag in Groot-Brittannië. De thuisrijder stoof naar de snelste tijd in de tweede vrije training en zette het veld op minimaal drie tienden. Toch is Norris na afloop nog voorzichtig over zijn kansen en doet hij een opvallende uitspraak over Mercedes.

"Het was een goede start van het weekend", vertelt Norris tegenover F1TV. "Het was niet volledig vlekkeloos, want ik voelde me in de eerste vrije training niet zo comfortabel. Tussen de sessies door hebben we echter wat dingen aangepast en voelde het beter aan. Dat is belangrijk op dit circuit. Het is ruig en een hogesnelheidsbaan, dus dat maakt het lastig. Desondanks ben ik blij, zeker omdat de progressie goed was."

De coureur verwacht vooral veel tegenstand van Mercedes. "Zij lijken even snel, maar ze hadden de motor nog niet opgeschroefd en lieten niet alles zien in de laatste runs. Wij staan er goed voor, maar moeten zeker nog wat tijd vinden."

Norris geniet wel van de sfeer op 'zijn' Silverstone. "Het is prachtig, al wens ik wel dat het weer wat beter wordt. Gelukkig regende het vooralsnog weinig. Eerlijk gezegd is het geweldig, maar ook druk en chaotisch. Ik probeer zo goed mogelijk te presteren en de fans wat terug te geven. Ik denk dat ik ook wel klaar ben voor regenval, want ik houd van droge én natte omstandigheden. In een thuisrace heb ik liever dat het droog blijft, maar ik ben overal klaar voor."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Ai! Red Bull deelt slecht nieuws over gloednieuwe vloer Verstappen