Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris grapt over crash Russell: "Hij aapte mij na!"

George Russells Grand Prix in Singapore kende alles behalve een sprookjeseinde. Met nog een handje vol bochten te gaan plantte de Brit zijn Mercedes-bolide in de bandenstapel, nadat hij bij het aanremmen voor bocht dertien de muur kuste. Maar hoe kwam dat? McLaren-rivaal Lando Norris heeft het antwoord.

Norris Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell ging - om in autosport termen te blijven - 'van hero naar zero' - tijdens de laatste ronde van de Grand Prix van Singapore. De Brit streed met zijn voorgangers om de overwinning, maar belandde een paar bochten voor het einde in de muur. Carlos Sainz won, Lando Norris werd tweede en Lewis Hamilton derde. Volgens Norris kopieerde Russell zijn rijgedrag, zo vertelt hij gekscherend aan David Coulthard na afloop van de race.

Coulthard legt Norris de volgende stelling voor: "We zagen dat George Russell flink aan het trappen was en werd opgejaagd door zijn teamgenoot, waarna hij in de muur belandde en uitviel. Daar viel het laatste beetje druk van je schouders af."

"Ik weet het, ik raakte de muur op dezelfde plaats in dezelfde ronde", antwoordt Norris.

"De laatste bochten kon ik wat meer chillen"

"Ik denk dat hij me gewoon na-aapte! Hij deed het nog slechter dan ik", grapt de McLaren-jongeling. "Nee, ik leef met hem mee. Hij vocht hard in een zware race en was waarschijnlijk één van de snelste coureurs. Ik denk trouwens zelfs dat hij het snelst van iedereen was. Het (Russells crash, red.) hielp me wel. De laatste bochten kon ik wat meer chillen."

De Britse coureur sluit af met lovende woorden over zijn teamgenoot en conculega's: "Dit zijn waardevolle punten voor het team, met dank aan Oscar die ook in de punten finishte. Maar iedereen - Carlos, Charles, Lewis en George - heeft erg goed gepresteerd. Het was stressvol, maar pakte goed uit."

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten