Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris helemaal klaar met repititieve vraag van F1-journalist: "Niet leuk meer"

Wat zijn de kansen voor McLaren in Las Vegas? Daar durft Lando Norris zich niet meer aan te wagen. Hij zit er toch altijd naast, zegt hij zelf.

Norris Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris wacht dan wel nog steeds op zijn eerste Formule 1-overwinning, het podium heeft hij al dertien keer gezien, waarvan zeven keer dit jaar. Toch durft hij tijdens de persconferentie in Las Vegas geen uitspraken te doen over de kansen van McLaren tijdens de straatrace. Hij heeft namelijk het gevoel dat altijd het tegenovergestelde gebeurt van wat hij vooraf voorspelt.

Wanneer hem in de persconferentie gevraagd naar hoeveel vertrouwen hij in het weekend heeft voor het team, antwoordt hij eerlijk: "Ik vind deze vraag niet leuk meer. Ik zit er altijd naast, wat ik ook zeg."

De McLaren-coureur wordt er op gewezen dat hij de laatste vijf races vier podiumplaatsen wist te pakken, dus in vorm is hij wel. En dat erkent hij ook: "Absoluut. Ik ben extreem tevreden over hoe we het de afgelopen weken hebben gedaan, vooral in Mexico en Brazilië."

"Maar weinig races zijn zo"

Ondanks dat hij het niet over zijn verwachtingen wil hebben, pakten de afgelopen paar races wel goed uit: "We waren aanzienlijk beter dan dat we verwacht hadden, vooral in Brazilië, dat we zo ver voor de meerderheid en zo dicht bij Red Bull zaten gedurende het grootste gedeelte van de race. Dat was absoluut niet iets wat we verwacht hadden."

Las Vegas wordt daarentegen een nieuwe race voor iedereen. Het is lastig voor elk team op de grid om een goede inschatting te kunnen maken. Ze kunnen alleen de vergelijking maken met andere circuits waar wel data van is. "Het is een lastige (doelend op de race, red.). Dit doet je wat meer aan Baku of Monza denken, en dat waren onze beste (circuits), maar hier zijn we nu absoluut wat zwakker."

"Er zijn lange rechte stukken en lage downforce is niet onze prioriteit, qua ontwikkeling, omdat er maar weinig races van zulke zijn. Dus misschien zijn we niet zo zelfverzekerd als we de laatste paar races waren, maar aan de andere kant heb ik ook geen idee."

En of het hem gaat lukken om Fernando Alonso te verslaan in het constructeurskampioenschap? "Ook geen idee. Dat ligt eraan hoe we dit weekend doen en wat zij doen", zo sluit de Brit af.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff