Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris: "Mercedes is niet meer zo sterk als ze vroeger waren"

Lando Norris is nog niet echt onder de indruk van van Mercedes tot nu toe laat zien. De McLaren-coureur denkt dan ook dat de zwarte Zilverpijlen tegenwoordig niet meer zo sterk zijn als ze vroeger waren.

Bottas Norris Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Cruisen naar de overwinning deed Lewis Hamilton in Bahrein tijdens de opening van het nieuwe Formule 1-seizoen allerminst. De zege op Max Verstappen en Red Bull moest uit z'n tenen komen, iets dat we de afgelopen jaren maar weinig zagen.

Ook Lando Norris van McLaren ziet de dominantie van Mercedes - met dank aan de Nederlander - afnemen. "Verstappen is altijd goed in de kwalificatie, hij is een goede coureur. Hij ligt een beetje voor op Mercedes, die lang niet meer zo bijzonder zijn als ze een paar jaar terug waren", zegt de Brit in gesprek met onder meer RacingNews365.

Of McLaren zelf ook wat meer aan kan haken in de strijd om het podium valt nog te bezien. Met de switch van Renault- naar Mercedes-motoren heeft de MCL35M in ieder geval iets meer power onder de motorkap. Zelf merkt Norris daar overigens weinig van.

"Je voelt niet zo veel verschil", meent hij. "Misschien ga je een paar kilometer per uur sneller op het rechte stuk en scheelt dat weer een tiende of twee. Maar je voelt niet veel verschil op het rechte stuk, je voelt hooguit de wind en dat was het wel."

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade