Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"

Lando Norris snapt niets van het feit dat mensen twijfelden aan de snelheid van Max Verstappen en de Red Bull voorafgaand aan de kwalificatie in Imola. De Brit neemt het dan ook op voor zijn vriend.

Norris Verstappen Quali Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris greep net naast poleposition in Imola en moest zelfs zijn teamgenoot voor zich dulden. Lang leek McLaren dé topfavoriet voor de eerste twee posities, maar toch was daar plots Max Verstappen.

De regerend wereldkampioen herstelde zich van een zeer matige eerste dag en start zondag 'gewoon' weer vanaf poleposition. Volgens Norris had er meer ingezeten voor hem én zijn teamgenoot.

"De auto is het hele weekend al goed. Dan is dit wel een beetje frustrerend", vertelt Norris tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk dat het er zeker in zat. Maar dit is gewoon een lastige baan om een goede ronde op te rijden en ik ben best tevreden met wat ik heb laten zien. Ook Oscar heeft het goed gedaan."

Vlak Verstappen nooit uit

Norris is nog wel voorzichtig met het uitspreken waar de kansen liggen op zondag. Op de vraag of hij zijn prestatie uit Miami kan herhalen, antwoordt Norris wat twijfelend: "Het is lastig, aangezien je hier vrij lastig kunt inhalen en al helemaal nu de gaten zo klein zijn. Maar je probeert altijd te profiteren van de fouten en moeilijkheden van iemand anders."

Toch wilde Norris na afloop nog wel even iets kwijt. De Brit begreep er namelijk helemaal niets van dat Verstappen al werd afschreven door sommige mensen vóór de kwalificatie. "Max heeft niet het beste weekend ooit achter de rug, maar ik denk dat iedereen die twijfelde of hij en Red Bull dit recht konden breien, een beetje dom is."

Norris verwacht dan ook een mooie strijd met zijn goede vriend. "Als wij de huidige vorm kunnen doortrekken met een sterke racepace, zoals we die vrijdag in de vrije trainingen hadden en tijdens de race in Miami, dan staan we er goed op. Ik denk dat we daar allemaal naar uitkijken."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"