Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris op de bres voor Verstappen: "Hij lag al vóór Hamilton, makkelijk zelfs"

Wat Lando Norris betreft had Max Verstappen in de Grand Prix van Bahrein met de overwinning aan de haal moeten gaan na een in zijn ogen zuivere inhaalactie. De McLaren-coureur is het niet eens met de stelling dat de actie buitenom illegaal was.

Max Vertappen haalde Lewis Hamilton buitenom in bocht vier van het Bahrain International Circuit in. Hij ging daarbij wijd en buiten de baan, en moest daarom zijn plek teruggeven. Echter, volgens Lando Norris was er niets illegaals aan de actie, die was immers al voltooid toen hij daadwerkelijk buiten de baan kwam. In een stream op zijn eigen Twitch-kanaal blikt Norris terug op de actie van Verstappen. De goede kameraad van de Red Bull-coureur oordeelt in het voordeel van Verstappen: "Max ligt hier voor op Hamilton, makkelijk zelfs", zegt hij terwijl de video stilzet. "Hij had de bocht kunnen halen, ware het niet dat hij een momentje van overstuur kende. Op dat moment echter lag hij al voor en in mijn ogen haalde hij dus niet buiten de baan in." Verstappen echter kreeg de opdracht om Hamilton weer voorbij te laten en Verstappen oordeelde dat dat inderdaad het sportiefste was om te doen, ook al was hij liever doorgereden en had hij een straf dan voor lief genomen. Bekijk de video-analyse van Lando Norris hieronder.

1377346720217014275

🔴 Norris, Max'in Hamilton'ı geçişinin aslında tam olarak pist dışından yapılmadığını, Verstappen'in dışarı taşmadan önce geçişi büyük ölçüde tamamladığını, kendisi ve Leclerc arasındaki mücadeleyi örnek göstererek yorumluyor. ❓ Sizin düşünceniz nedir? pic.twitter.com/BSjmvnueq6 — Start Düzlüğü (@StartDuzlugu) March 31, 2021

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract