Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris op zijn hoede voor Piastri: "Hij gaat mij pushen"

Lando Norris heeft sinds 2023 toptalent Oscar Piastri als teamgenoot bij McLaren. Een jaar later heeft de Brit al veel van Piastri kunnen leren.

Norris Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris was in 2021 en 2022 de beste coureur bij McLaren. De Brit versloeg teamgenoot Daniel Ricciardo ruimschoots met een puntenverschil van respectievelijk 45 en 85 punten.

In 2023 werd, na wat gedoe bij Alpine, Oscar Piastri zijn teamgenoot bij het team van McLaren. De Australier werkte een solide debuutjaar af en eindigde als negende in kampioenschap met 97 punten. Norris deed dat wel een klap beter met P6 en 205 punten Piastri won wel de sprintrace van Qatar en behaalde daardoor eerder een 'F1-overwinning' dan zijn teamgenoot.

En deze teamgenoot, die wordt best wel gepusht door de prestaties van de jonge Piastri. Norris geeft eerlijk toe dat hij het vanaf het begin al moeilijk had met Piastri. Dat laat hij doorschemeren bij Sky Sports: "Vorig jaar was het al een erg zware competitie. Hij heeft zich duidelijk verbeterd en omdat het nu zijn tweede jaar is voelt hij zich wat meer op zijn gemak."

"Hij gaat mij pushen"

Piastri heeft zowel op als buiten de baan een relaxte uitstraling. Dat ziet Norris ook: "Hij zag er vorig jaar al comfortabel uit, maar nu is hij waarschijnlijk nog meer op zijn gemak. Hij doet het erg goed en dat deed hij al vanaf dag één, dus ik verwacht niets anders. Hij gaat mij pushen, ik ga hem pushen en ik kijk uit naar onze gevechten samen."

De snelheid van Piastri viel vanaf moment één al op bij de Brit. "Sinds de eerste test vorig jaar heb ik al gezegd dat hij snelheid heeft. En ondanks dat ons commentaar en andere dingen altijd op elkaar aansluit, rijdt hij toch op een iets andere manier."

Dit is ook precies wat je nodig hebt in een teamgenoot, aldus Norris: "Je wil altijd een teamgenoot die je kan pushen, en in sommige bochten hebben ze een andere stijl en wanneer dat werkt, kan je ervan leren en het ook gebruiken. Soms werkt mijn stijl en soms werkt de stijl van iemand anders. Dus als je teamgenoot goed is, kun je altijd dingen van hem leren."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China