Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris openhartig over mentale problemen in de Formule 1

Lando Norris wordt vaak afgeschilderd als het lachebekje van de Formule 1. Onder die façade ging zeker in het jaar van zijn Formule 1-carrière heel veel onzekerheid schuil. De jonge Brit spreekt er openhartig over.

Lando-Norris-Australie-2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

McLaren staat als Formule 1-team door de samenwerking met Mind, een organisatie die zich hardmaakt voor de mentale gezondheidszorg, openlijk stil bij problemen op dat vlak. McLaren-coureur Lando Norris is iemand die daar over mee kan praten, iets wat hij daadwerkelijk doet in gesprek met de BBC. Hij geeft aan dat hij herhaaldelijk last heeft gehad van een totaal gebrek aan zelfvertrouwen, eerst in de kartsport en later rond zijn Formule 1-debuut in 2019.

"Dat debuut ging gepaard met heel veel druk en ik was bang dat het me aan zelfvertrouwen zou ontbreken", aldus Norris. "Ik heb nooit geloofd dat ik de Formule 1 zou halen, laat staan dat ik er langdurig in actief zou zijn. Als het niet goed ging, pakte ik mezelf hard aan. Ik had het mentaal zwaar en hoewel het niet iets is waar je graag over praat, is dat juist het beste om te doen. Praat erover."

Norris is veel actief in de online racewereld en dat op zijn eigen flamboyante, ontwapenende manier. Hij krijgt er veel positieve reacties op, vaak ook van mensen die het soms even wat moeilijker hebben: "Je krijgt weleens de vraag hoe je door deze (corona)tijden knokt, maar ook ook berichten in de zin van 'bedankt dat je me op deze manier hebt geholpen'. Het is mooi om te lezen dat je mensen raakt."

Sowieso heeft de coronapandemie de kijk van Norris op het leven veranderd: "Niemand ziet zoiets aankomen, maar als je er eenmaal middenin zit, wordt het duidelijk hoe gelukkig je mag zijn met de dingen die je normaal gesproken wél kan doen. Uiteindelijk ben ik nog steeds iemand die problemen heeft met bepaalde dingen, maar ook iemand die Formule 1-auto's mag besturen en daar ontzettend veel lol mee mag hebben."

0 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"