Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris optimistisch over strijd met Verstappen: "Maar moeilijker dan in Miami"

Lando Norris start zondagmiddag naast Max Verstappen op de eerste startrij voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De longruns van de McLarens zagen er sterk uit, kan hij dan een bedreiging vormen voor Verstappen?

Norris Quali Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De verschillen in de kwalificatie waren klein tussen de topteams, maar Max Verstappen kwam uiteindelijk, na een moeizame aanloop, toch weer bovendrijven. Over de longruns was hij nog niet heel erg te spreken en het is dus de vraag hoe goed de Nederlander zal presteren tijdens de race. Van de McLaren's weten we dat de longruns er juist heel goed uitzagen en dat ze daar vertrouwen uit kunnen putten.

"We waren erg goed op de vrijdag, maar we reden niet de snelste rondjes tijdens de longruns. We waren waarschijnlijk het meest constant, maar anderen hadden last van bijvoorbeeld verkeer", zo legt Norris uit tegenover onder meer RacingNews365.. "Het zit dicht bij elkaar, net als op de zaterdag. We hadden er vertrouwen in en de auto voelde goed aan. Het was ook een beetje kouder, dus misschien zou het fijn zijn als dat een beetje terugkwam", zo vervolgt de Brit zijn verhaal.

"Het hele weekend heeft de auto goed gepresteerd en heeft het team goed werk geleverd. Maar ik verwacht niet dat we zondag een gemakkelijke dag zullen hebben. Ik denk dat inhalen hier vrijwel onmogelijk is, zoals ik al eerder zei. Dus dat is onze eerste taak. Maar tegelijkertijd denk ik dat we optimistisch kunnen zijn als we ze onder druk kunnen zetten en ze de hele race op de hielen kunnen zitten. En als we een prestatie zoals in Miami neer kunnen zetten, dan kunnen we natuurlijk optimistisch zijn. Maar alleen al het inhalen en de strategie is waarschijnlijk wat moeilijker dan in Miami", aldus Norris.

Zijn teamgenoot Oscar Piastri sluit zich daarbij aan. "Ik denk dat onze longruns er vrijdag goed uitzagen, maar het is heel, heel close. Ik denk dat dat het verhaal is van het seizoen en de laatste paar races, dat iedereen zo dicht bij elkaar zit. We zullen het zien. Inhalen is hier erg moeilijk, maar ik denk dat we optimistisch kunnen zijn", zo sluit de Australiër af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Coronel Coureur bevestigt carrièremove à la Max- en Jos Verstappen