Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris steekt hand in eigen boezem: "Ik heb de eerste overwinning van Piastri geruïneerd"

Lando Norris negeerde lange tijd de teamorders op de Hungaroring, maar gaf twee rondes voor het einde alsnog de leiding terug aan zijn teamgenoot Oscar Piastri. Voor de Australiër zijn eerste GP-overwinning, maar wel één met een zure nasmaak. Norris beseft zich dat nu ook en schaamt zich hier een beetje voor.

Piastri Norris Hungary podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was één van de meest besproken momenten van het huidige seizoen: het teamorder-debacle van McLaren in Hongarije. Op de Hungaroring zorgde een strategische keuze van het team ervoor de Oscar Piastri, die vrijwel de hele race aan kop had gereden, achter zijn teamgenoot Lando Norris terecht kwam.

Wat volgde was een ware smeekbede van het team aan het adres van Norris om Piastri weer terug aan de leiding te laten. Rondenlang negeerde de Brit deze vraag, maar in ronde 68 gaf Norris toch gehoor aan de teamorder. Het overschaduwde de knappe zege van Piastri enorm, iets wat Norris ook inziet.

"Hadden we dit, zowel als team, als ik persoonlijk, anders aan kunnen pakken? Ja, absoluut," aldus een openhartige Norris tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Ik denk dat we dan ook niet de discussies hadden gehad die we nu hebben gehad."

Dom

"Mensen van buitenaf gaan allerlei dingen verzinnen en hun eigen verhalen maken over wat ik wel en niet had gedaan. Daar maak ik me niet druk over, maar het gaat wel om de zaken die ik had moeten doen", zo vervolgt Norris.

Want de Brit is van mening dat hij er voor heeft gezorgd dat de eerste overwinning van Piastri volledig overschaduwd is: "Het feit dat ik min of meer Oscar's eerste zege in de Formule 1 heb geruïneerd, is iets waar ik absoluut niet trots op ben. Het feit dat we een 1-2 pakken en daar vrijwel niets over gezegd wordt, is iets waar ik me misschien nog slechter over voel."

"Ik had hem gewoon meteen voorbij moeten laten. Het was erg dom van mij om dat niet meteen te doen, want we waren vrij om elkaar aan te vallen. Als ik hem gewoon meteen voorbij had gelaten, had ik nog kans gehad om weer opnieuw aan te vallen. Maar dat soort dingen gaan op zo'n moment niet door je hoofd", aldus Norris.

Toch wist Norris al na zijn pitstop dat deze situatie zich zou voordoen. De Brit steekt dan ook de hand in eigen boezem over zijn late keuze: "Ik wist voor mijn stop al dat ik voor hem naar binnen kwam. Daardoor wist ik ook dat ik hem voorbij moest laten. Het was gewoon een beetje dom van mij om dat zo laat pas te doen."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'