Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lando Norris

Norris trots op F1-voorbereiding: "Nul verrassingen in debuutjaar"

In zijn eerste jaar in de Formule 1 heeft Lando Norris zonder meer zijn stempel gedrukt. Hoewel hij door de FIA niet werd verkozen tot Rookie of the Year, kwam de Brit bijzonder goed uit de verf. Norris heeft dit alles naar eigen zeggen aan zijn goede voorbereiding te danken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

McLaren-coureur Lando Norris prijst zichzelf een gelukkig man na zijn debuutseizoen in de Formule 1. Naast de meer ervaren Carlos Sainz, die dit jaar uitblonk, hield hij zich zeer knap staande. De Brit is van mening dat dit mede te danken is aan de goede voorbereiding die hij heeft getroffen in aanloop naar zijn eerste seizoen.

Norris vertelt voor de microfoon van RacingNews365 dat hij geen moment overweldigd was door de Formule 1. "Ik ben dit jaar eigenlijk door niets verrast in de Formule 1. Dit betekent dat ik mij gedurende de winter in aanloop naar het seizoen van 2019 op de juiste manier heb voorbereid", zo concludeert de inmiddels twintigjarige coureur.

"Ik heb in die periode zoveel dagen doorgebracht in de fabriek om de regels en strategieën door te nemen, dat ik dit jaar eigenlijk nergens van op heb gekeken. Natuurlijk is een aantal dingen lastig geweest voor mij, maar niets heeft mij verrast waardoor ik eventueel een enorme fout had kunnen maken. Ik ben dan ook zeer tevreden met mijn jaar”, aldus Norris.

Norris sloot zijn debuutseizoen uiteindelijk af met 49 punten en elf puntenfinishes, waaronder twee zesde plaatsen. De Brit gooide dit jaar vooral hoge ogen door teamgenoot Sainz te verslaan in het kwalificatieduel.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Het Formule 1-seizoen is dan voorbij, wij zijn er nog niet over uitgesproken. Beluister hier de nieuwste podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel samen met F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel het jaar onder de loep nemen.

1 reactie