Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Norris: "Wat Verstappen heeft gepresteerd, zal vast nooit weer gebeuren"

Max Verstappen debuteerde als de jongste Formule 1-coureur aller tijden na slechts één seizoen in een lagere autosportklasse. Lando Norris kijkt zowel met enige afgunst als bewondering naar die prestatie.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Prompt nadat duidelijk werd dat Max Verstappen na één seizoen in het Europees kampioenschap Formule 3 al in de Formule 1 zou debuteren dankzij Red Bull, op 17-jarige leeftijd, werden de regels voor rookies veranderd. Sindsdien mogen coureurs pas in de koningsklasse rijden als ze minimaal 18 zijn en voldoende licentiepunten hebben.

"Dus door hem kon ik niet gelijk vanuit de Formule 3 naar de Formule 1!", zegt Lando Norris met een flauwe glimlach in een exclusief interview met RacingNews365. De 19-jarige Brit beleeft nu zijn eerste F1-seizoen met McLaren, na in 2018 als Formule 2-coureur actief te zijn geweest.

"Max was nóg jonger toen hij debuteerde. Hij heeft daarmee zeker veel kinderen geïnspireerd, door in zo'n korte tijd van karten naar de F1 te gaan. Dat is nog steeds ongelofelijk en zal vast nooit weer gebeuren. Maar hij heeft laten zien dat het mogelijk was. Dat is gewoon gaaf."

Hoewel Norris regelmatig met of tegen de Nederlander racet in de simulator, kwamen ze elkaar voorafgaand aan de Formule 1 nooit tegen op de baan: "Ik racete een klasse onder hem in de karts. Ik bewonder Max nog steeds als een goede coureur en hij is erg aardig. Maar ik zat toen ik jonger was niet ver genoeg van hem af om 'm echt te beschouwen als een groot voorbeeld."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

1 reactie