Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris wil weinig kwijt over teamorder: "Team vraagt het, dan doe ik dat"

Lando Norris moest in de eindfase van de Grand Prix van Hongarije de overwinning aan zijn teamgenoot schenken. De Brit was daar op de boordradio absoluut niet mee eens, maar deed het wel. Na afloop wilde Norris er niet veel over kwijt

Norris race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris moest vrijwel de gehele wedstrijd achter teamgenoot Oscar Piastri aan. Na een bijzonder strategische keuze bij de tweede pitstops kwam de Brit voor zijn Australische collega terecht, waarna het team vroeg om Piastri de leiding terug te geven.

Norris gaf daar in eerste instantie geen gehoor aan en was duidelijk op de boordradio: "Dan had je hem maar eerder naar binnen moeten halen." Toch liet Norris aan het einde van de race zijn teamgenoot gaan, waar hij na afloop van de race weinig woorden over kwijt wilde.

"Het team vroeg mij om dit te doen, dus dan doe ik dat," aldus Norris die verder vooral zijn blijheid voor het team wil laten horen. "Het is een geweldige dag voor ons als team, dat is het belangrijkste. We hebben een extreem lange weg moeten afleggen om op dit punt te komen."

"Ik moet dan ook mijn team en natuurlijk Oscar feliciteren. Hij had een geweldige start en heeft de race daarna gecontroleerd. Dus ja, zijn eerste overwinning moest een keer komen en hij heeft het vandaag verdiend. Als constructeur is het belangrijk om twee goede coureurs te hebben. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we blijven strijden om dit vaker te kunnen doen", aldus een ietwat ongemakkelijke Norris.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'