Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Esteban Ocon

Ocon geniet met volle teugen: "Wat een heerlijke gozer, die Ricciardo"

Esteban Ocon is weer terug in de koningsklasse van de autosport. Hij is neergestreken bij het Formule 1-team van Renault, waar hij terecht is gekomen naast Daniel Ricciardo.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Renault wilde maar al te graag een Franse coureur in de gelederen hebben. Toen die kans zich aandeed, hapte de renstal enthousiast toe. Esteban Ocon keerde daardoor na een jaar afwezig te zijn geweest op het raceasfalt weer terug in de Formule 1. Kind van de rekening was Nico Hulkenberg, die plaats moest maken voor de de talentvolle coureur.

Bij het Renault-team kwam de Fransman terecht naast Daniel Ricciardo, de zeer ervaren coureur, die naast de baan bekend staat om zijn grappen en grollen. Ook Ocon heeft na slechts enkele weken samen te hebben gewerkt al het nodige gemerkt van de hilariteit van zijn Australische teamgenoot, zo vertelt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365.

"Dit is natuurlijk pas de eerste week dat we niet alleen naast de baan, maar ook op de baan samen werken", zo begint de Renault-coureur zijn verhaal, al doelend op de eerste testweek in Barcelona. "Om eerlijk te zijn is het heel leuk om met hem samen te werken, het is echt een heerlijke gozer. Het wordt een heel leuk jaar samen."

Eerder gaf teamgenoot Ricciardo al aan dat de twee elkaar vast wel eens in de wielen zullen gaan rijden, maar dat hij zich er verder niet druk over maakte. Ocon hoopt juist dat het duo elkaar positief kan beïnvloeden: "Hopelijk kunnen we elkaar naar een hoger niveau tillen, om zo terrein goed te maken ten opzichte van de rest van de Formule 1-grid", aldus de kersverse Renault-coureur.

Tijdens de eerste testweek kwam het Renault-team in totaal tot 380 ronden, die eerlijk waren verdeeld over de twee coureurs.

Met medewerking van Aaron Deckers.

8 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem