Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Ocon bereidt zich voor op gitzwart Alpine-scenario bij start F1-seizoen

Een van de teams die niet al te best voor de dag kwam tijdens de wintertests was Alpine. Esteban Ocon ziet dat de nieuwe A524 één groot probleem heeft en acht de kans heel groot dat het team niet op de gewenste manier start.

Ocon Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ondanks een radicaal nieuwe bolide kwam Alpine er tijdens de testdagen niet aan te pas. Waar het Franse team in 2023 nog op de zesde plek in het constructeurskampioenschap eindigde en twee podiumplaatsen pakte, zal zeker het begin van 2024 een stuk lastiger worden. De auto was tijdens de testdagen echter vrij langzaam en onrustig, terwijl er dit weekend weer wordt gereden op het Bahrain International Circuit. Deze keer natuurlijk voor de opening van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Volgens Esteban Ocon heeft Alpine 'de laatste dagen goede progressie geboekt en hoeft de eerste race niet het verhaal voor het hele seizoen te vertellen', zo stelt de Fransman tegenover diverse media waaronder RacingNews365. "Maar het is zeer waarschijnlijk dat we het seizoen niet zullen starten waar we willen zijn. Het is een nieuw concept waar we een hoop van moeten leren. We starten met een nieuwe bladzijde en we zien betere vooruitzichten en betere mogelijkheden voor progressie met deze auto."

Ocon vervolgt: "Sommige gebieden van de auto zijn beter dan die van vorig jaar en andere gebieden zijn zwakker. We hebben precies gezien waar we aan moeten werken, dat is duidelijk. Er is één groter probleem aan de auto, de meeste van de kleine problemen hebben we kunnen oplossen tijdens de testdagen. Maar het kost simpelweg tijd om dat grotere probleem op te lossen." De Fransman geeft daarbij aan dat de zwakke punten van de auto al werden gezien in de simulator.

De langzaamste?

De Franse coureur wil nog niet ingaan op het feit dat het team misschien wel de langzaamste auto van het veld is. Bereidt hij zich daar wel op voor? "Als de dingen niet gaan zoals gepland, dan bereid je je daar op voor. Maar we hebben nog niet geracet. Het is een mogelijkheid dat we niet goed voor de dag komen, maar we hebben nog niet tegen de anderen gereden. Het is dus nog niet voorbij en er is veel om voor te strijden dit jaar."

Ocon is in ieder geval verrast door een aantal teams tijdens de wintertests. "Andere teams hebben zich verbeterd en sommige teams hebben zich veel beter ontwikkeld dan dat wij dachten. Je kunt de ontwikkelingsrace dus niet voorspellen", zo vertelt de Fransman.

Ook al is het dus niet het begin waar Alpine op hoopte, Ocon ziet de opmars van Mclaren in 2023 als een lichtend voorbeeld voor het Franse team. "McLaren heeft laten zien hoe je je moet verbeteren. Zij hebben hetgeen gedaan waar elk team van droomt en ze hebben laten zien dat het mogelijk is. Als zij het hebben gedaan, dat is het mogelijk. Wij moeten ons ook verbeteren, maar we focussen op onszelf en zien waar het ons gaat brengen."

Waar McLaren vertrouwen had in de updates die zouden komen, spreekt Ocon dat niet zo duidelijk uit. "Totdat je de updates brengt, ben je er niet zeker van dat je ze gaat brengen. Dus we zullen het zien. Ik vertrouw het team erop om te verbeteren, maar er is geen garantie dat het succes zal brengen tot het moment dat het daadwerkelijk succes brengt.

Maar is Alpine in Bahrein de hekkensluiter? Ocon geeft nog geen uitsluitsel. "We gaan het zien."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract