Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon over opmerkelijk radiobericht aan Hulkenberg: "Wilde hem waarschuwen"

Te midden van de Mexicaanse Grand Prix berichtte Alpine-coureur Esteban Ocon zijn team met een bijzondere boodschap. Hij vroeg zijn werkgever aan rivaliserend team Haas te laten weten dat hij concurrent Nico Hulkenberg aan ging vallen. Ocon legt uit waarom hij dat deed.

XPB 1238360 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de 54ste ronde van de Grand Prix van Mexico kwam Esteban Ocon met een bijzonder radiobericht op de proppen, terwijl hij zijn Alpine-bolide oplijnde om Haas-coureur Nico Hulkenberg in te halen: "Zeg tegen Haas zeggen dat ik ervoor ga. Ze kunnen beter zorgen dat ze er klaar voor zijn!" Het bericht zorgde voor veel fronsende wenkbrauwen in de paddock.

Als Ocon na afloop van de race gevraagd wordt hoe zijn race verliep en waar zijn ietwat vreemde radiobericht vandaan kwam, geeft hij uitgebreid antwoord tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik moest flink vechten voor dat ene puntje ja. Het was een zwaar bevochten race. Vooral het tweede deel ging heel goed. We hebben in het begin even op onze tanden moeten bijten wegens een alternatieve strategie en wisten dat de eerste stint lastig zou worden."

Bekijk hieronder de video van het vreemde radiobericht van Ocon. Tekst gaat verder onder video.

"Het moest en zou een stevige actie worden"

Na de herstart ging het Ocon beter af, zo legt hij uit. "We pakten een paar plekken bij de herstart. Daarna kwamen we in gevecht met Nico (Hulkenberg, red.). Dat viel niet mee, we hadden namelijk de traagste auto in de rechte lijn. We gaven echter niet op en kregen hem uiteindelijk te pakken."

De Alpine-coureur legt uit waar zijn merkwaardige radiobericht vandaag kwam: "Ik wilde Nico duidelijk maken dat ik de manoeuvre uit zou voeren en hij ruimte moest laten omdat de enige plaats waar ik hem in kon halen in de remzone was. Het moest en zou daarom een stevige actie worden."

Ocon heeft er goede hoop op dat Alpine dichter bij de topteams zit tijdens de resterende raceweekenden. "Dit weekend worstelden we meer dan normaal. Tijdens de vorige races waren we duidelijk competitiever. Inmiddels zijn een aantal dingen duidelijk geworden. Als we het weekend over zouden doen, zouden we direct al een aantal dingen veranderen. Ik denk dat het volgende week beter zal gaan."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen