Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP nieuws

Officieel: Marc en Alex Marquez volgend jaar teamgenoten in de MotoGP

Marc Marquez en zijn jongere broertje Alex Marquez komen vanaf 2020 beide uit voor het MotoGP-team van Repsol Honda. Alex won dit seizoen de Moto2-wereldtitel en kreeg als kers op de taart een zitje aangeboden bij het Repsol Honda-team nadat vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo zijn doorlopende contract bij het Spaanse team voortijdig opzegde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Lange tijd leek het onmogelijk om voor te stellen dat Marc en Alex Marquez al in 2020 teamgenoten zouden worden van elkaar. Alex veroverde in 2014 de wereldtitel in de Moto3-klasse en dit seizoen volgde de titel in de Moto2-klasse, maar ondanks die titels werd de 23-jarige coureur nog geen zitje aangeboden in de MotoGP-klasse. Daarop besloot de 23-jarige coureur onlangs nog om zijn contract bij het Marc VDS-team, uitkomend in de Moto2-klasse, te verlengen.

In de aanloop naar de slot GP in Valencia kwam er echter verandering in de zaak, toen vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo bekend maakte zijn carrière per direct te beëindigen en zodoende besloot om zijn contract bij het Repsol-team vroegtijdig op te zeggen. Honda moest daardoor opzoek naar een nieuwe rijder en kwam mede door de wens van Marc Marquez uit bij het broertje van de achtvoudig wereldkampioen, Alex Marquez. De Moto2-wereldkampioen heeft een contract getekend voor één jaar.

Dinsdag zullen de broers al samen in actie komen op het circuit van Valencia, waar de eerste officiële MotoGP-test van 2020 op het programma staat. RacingNews365 zal daarbij aanwezig zijn en u op de hoogte houden van het laatste MotoGP-nieuws.

2 reacties