Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Perez verlengt Red Bull-contract, maar wordt geen 'tweede' coureur

Sergio Perez heeft zijn contract verlengd bij Red Bull. De Mexicaan zal daardoor ook in 2023 en 2024 de teamgenoot van Max Verstappen zijn bij de Oostenrijkse renstal.

Sergio Perez maakt een prima start van het Formule 1-seizoen mee. Het verschil tussen hem en Max Verstappen is aanzienlijk kleiner dan vorig jaar en de Mexicaan is door Red Bull dan ook beloond met een gloednieuw contract. In Miami was er lang onderhandeld en afgelopen week in Monaco zijn de puntjes op de i gezet, zo heeft RacingNews365 begrepen. Het was al een beetje een publiekelijk geheim, nadat Perez in Monaco na zijn zege tegen teambaas Horner riep: 'Ik heb te vroeg getekend!". De camera's en microfoons pikten dat op. Nu is het ook officieel bekend gemaakt. De Mexicaan krijgt een verlenging van twee jaar en ligt dus tot en met 2024 vast.

Perez geen nummer 2

Deze website heeft begrepen dat er in het nieuwe contract niks staat over een 'nummer 2-status' binnen het team. Perez, die recent vader werd van zijn derde kind, wordt volgens het Mexicaanse kamp sneller en sneller en zou zich ook beter hebben aangepast aan de nieuwe regels dan teamgenoot Verstappen. Hij is dan ook helemaal klaar om te gaan voor de wereldtitel en teambaas Christian Horner heeft hem, met de GP van Spanje in het achterhoofd, naar verluidt gelijke kansen beloofd, zo heeft RacingNews365 vernomen van een bron die nauw bij de contractonderhandelingen betrokken was.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"