Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Canada 2019

Officieel: stewards niet overtuigd door Ferrari, Hamilton behoudt zege GP Canada

Lewis Hamilton behoudt zijn vijfde Grand Prix-zege van het Formule 1-seizoen 2019, zo hebben de race stewards die actief waren tijdens de Grand Prix van Canada vandaag (vrijdag) besloten. Ferrari had gebruik gemaakt van haar recht op herziening, maar wist daarin geen overtuigend nieuw bewijs te presenteren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Zodoende blijft alles zoals het was nadat de tijdstraf die Sebastian Vettel gedurende de Grand Prix van Canada opgelegd gekregen had. De Duitse Ferrari-coureur kreeg tijdens de race te horen na afloop vijf seconden terug te worden gezet. Aangezien Vettel slechts enkele tellen voor Hamilton als eerste over de eindstreep reed, won niet hij, maar zijn Britse rivaal.

Ferrari liet na afloop van de Canadese Grand Prix gelijk weten het er niet bij te willen laten zitten, maar in beroep tegen de uitslag ging de Italiaanse werkgever van viervoudig wereldkampioen Vettel niet. Aan het begin van deze week, meer dan een week na de finish van de Canadese GP, kon Ferrari echter melden gebruik te willen maken van het zogenaamde 'right to review'. Elk team kan een straf van deze mate aanvechten mocht zij met nieuw bewijs op de proppen komen.

Dat nieuwe bewijs is door de vier race stewards die dienst deden tijdens de Grand Prix van Canada bekeken, maar Emanuele Pirro en de zijnen waren niet overtuigd. Zodoende is besloten om de tijdstraf die op het Circuit Gilles Villeneuve werd uitgedeeld, in stand te houden. Hamiltons 78ste Grand Prix-zege blijft zodoende in de geschiedeniesboeken staan als 'behaald in Canada 2019'.

De laatste Formule 1-zege van Vettel dateert zodoende nog altijd uit augustus 2018, toen hij als eerste over de streep reed en geen tijdstraf aan de broek kreeg tijdens de Grand Prix van België. Sindsdien hebben Mercedessen elke race, op ééntje na (Mexico 2018), gewonnen.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

9 reacties