Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Officieel: Vettel blijft gediskwalificeerd bij GP Hongarije

Sebastian Vettel is zijn tweede plaats in de Grand Prix van Hongarije definitief kwijt. De Duitser werd na afloop van de race al gediskwalificeerd omdat er minder dan een liter brandstof in zijn auto was achtergebleven. Aston Martin vocht de diskwalificatie aan, echter zonder succes.

Vettel Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Middels een 'right to review' wilde Aston Martin de straf aanvechten. Volgens het team was er nieuw bewijs voorhanden dat Sebastian Vettel vrij zou pleiten.

Volgens het team zou het gaan om bewijs dat niet voorhanden was toen de stewards direct na afloop van de Hongaarse GP Vettel diskwalificeerden. Bij de keuring kon er maar 0,3 liter brandstof uit de auto gepompt worden, waarbij de regels voorschrijven dat dit minimaal 1,0 liter moet zijn.

Aston Martin voerde een defect aan de brandstofpomp aan als reden waarom die liter brandstof niet beschikbaar was. Dit werd onderbouwd met telemetrie die aan zou tonen dat door de defecte pomp brandstof verloren was gegaan tijdens de race.

De stewards oordeelden dat de telemetrie geen nieuw bewijs was en dat deze voorhanden was na afloop van de Hongaarse Grand Prix. Aston Martin kan officieel nog in beroep gaan tegen de diskwalificatie.

Ook interessant:

Verstappen met kop en schouders de beste coureur van het seizoen

Het F1-seizoen is halverwege. Hoog tijd om uitgebreid de balans op te maken. Er is in de nieuwste RacingNews365-podcast genoeg om over na te praten! Beluister 'm hieronder, met Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

48 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken