Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ontevreden Hamilton wil serieus gesprek met Mercedes: "McLaren is het levende bewijs"

Lewis Hamilton is weliswaar blij met zijn derde plaats tijdens zijn thuisrace, maar het feit dat McLaren nu Mercedes voorbij lijkt te zijn gestreefd, stemt hem niet tevreden. Volgens de Brit moet Mercedes daar een voorbeeld aan nemen.

Lewis Hamilton begon de GP van Groot-Brittannië als zevende, maar stond na afloop toch op het podium. Hij pakte de derde plek, maar had wel enigszins geluk. Hij profiteerde namelijk van de safety car en kon zo een paar plekken pakken ten koste van coureurs die wel al een pitstop hadden gemaakt. Daar is Hamilton in ieder geval blij mee, maar verder is hij vooral onder de indruk van McLaren. "Om een podium te pakken was groots. Mijn felicitaties aan Lando en McLaren. Om hen hier terug te zien en zo goed te zien presteren, is hartverwarmend. Ik ben namelijk bij dat team mijn carrière gestart. Ze waren echt snel. Ik dacht echt: 'wauw'. Bij de herstart hadden we een goede battle." "De racestart was niet goed voor mij, maar de langere run op de medium banden wel. Dat is positief voor ons als team. Zó ver zijn we niet van ze verwijderd, dus we moeten pushen om die jongens voor ons bij te halen. Om zevende te starten en derde te eindigen is geweldig. Ik ben mijn team dankbaar voor de goede pitstops, de goede strategie en het harde werk dit hele weekend."

Serieuze gesprekken

Als de Mercedes-coureur bij Sky Sports wordt gevraagd naar de prestaties van zijn team de afgelopen periode, onderschrijft Hamilton dat er actie moet worden ondernomen. Hij wil eens serieus om de tafel gaan zitten met de mensen van zijn team, want het moet anders. "Dit seizoen gaat het echt op en neer, het laatste anderhalf jaar eigenlijk. Onze auto... we moeten echt aan de bak. Ik denk dat ik precies weet wat we moeten doen. Daar moeten we serieuze gesprekken over gaan voeren, over wat we in de toekomst gaan doen." "McLaren is het levende bewijs, als je kijkt welke weg zij zijn ingeslagen. Het is echt indrukwekkend hoe goed zij zijn in de hogesnelheidsbochten. Wij hebben ook sterke punten bij onze auto, onze longruns bijvoorbeeld..." Hamilton wijst naar het pijnpunt van Mercedes: de achterkant van de wagen. "Zodra wij zo'n goede achterkant hebben als McLaren, dan zijn we los. Daar moeten we voor strijden. We moeten houvast zoeken bij de dingen die nu goed gaan en daar andere goede dingen aan toevoegen."

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'