Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2022

Ontketende Leclerc troeft Verstappen af in zeer spannende kwalificatie voor GP Azerbeidzjan

Charles Leclerc heeft de pole position veroverd voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Max Verstappen legde beslag op de derde positie.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Op een zonovergoten Baku City Circuit maakten de coureurs zich op voor de kwalificatie op het zeer snelle stratencircuit. Het eerste deel van de kwalificatie bracht geen problemen met zich mee voor de titelkandidaten, met Max Verstappen die als eerste een 1.42 neerzette. De verschillen tussen de Red Bulls en Ferrari's waren bijzonder klein in het eerste deel van de kwalificatie, maar het gat richting de rest van het veld des te groter.

Pijnlijk was het optreden van Lance Stroll die eerst zacht de muur raakte, om een ronde later er vol in te klappen. De Aston Martin van de Canadees liep daarbij schade op aan de rechter voorkant. Met nog 2 minuten en 30 seconden op de klok werd de sessie hervat, waarbij het dringen was om nog een snelle ronde te kunnen rijden.

Afvallers in Q1 waren de teleurstellend presterende Haas-coureurs Magnussen (16e) en Schumacher (20e), Albon (17e), Latifi (18e) en de gecrashte Stroll (19e).

De Red Bulls van Verstappen en Sergio Perez doken direct het asfalt op in Q2, waarbij het de Nederlander was die met een 1.42,2 nipt sneller was dan zijn teamgenoot. Het antwoord van de Ferrari's liet niet lang op zich waren, want zowel Carlos Sainz als Charles Leclerc waren één tiende sneller dan Verstappen.

Het was Perez die uiteindelijk als snelste doorging naar Q3, terwijl Verstappen bij bocht 7 de muur nog schampte. Met de top vier binnen drie tienden van elkaar beloofde het een zeer spannende strijd te worden voor de pole. Opvallend was dat beide McLarens niet doordrongen naar Q3, maar beide AlphaTauri's wisten te verrassen.

Afvallers in Q2: Norris, Ricciardo, Ocon, Zhou en Bottas.

Uitslag Kwalificatie - Azerbeidzjan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De strijd om de pole barste los in Q3, waarbij de Ferrari's ontzettend snel openden. Sainz en Leclerc bleven Perez en Verstappen een tiende voor. De Nederlander verloor met name in sector 1 veel tijd ten opzichte van de Ferrari's. Achter de twee topteams was er een gapend gat van een volle seconde naar Gasly en Russell.

Het wachten was op de laatste run en de ultieme ronde die de pole moest brengen voor een van de Ferrari- of Red Bull-coureurs. Wie wist er een magische ronde uit te persen?

Leclerc opende razendsnel met paarse sectoren, maar Verstappen had door een slechte tweede sector geen antwoord. De Nederlander moest genoegen nemen met de derde plaats, achter teamgenoot Perez.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Azerbeidzjan 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi