Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2022

Verstappen wint Red Bull-gevecht, drama voor Ferrari in GP Azerbeidzjan

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan gewonnen. Er was geen vuiltje aan de lucht toen hij op eigen kracht teamgenoot Sergio Perez versloeg en beide Ferrari's zag uitvallen.

Verstappen Perez Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan begint goed voor Red Bull, meer bepaald voor Sergio Perez. Hij schiet meteen binnendoor bij Charles Leclerc. De beste start is misschien wel voor Max Verstappen, maar hij kan geen kant op.

Terwijl Perez een gat slaat, is het aan Verstappen om bij Leclerc aan te haken om gebruik te maken van zijn DRS-systeem op het moment dat dat na drie ronden wordt vrijgegeven. Daar slaagt hij in, maar vervolgens komt hij steeds net wat tekort om Leclerc daadwerkelijk met DRS te verschalken.

De race wordt wat opgeschud als de auto van Sainz de geest geeft. Tijdens de virtual safety car gaat Leclerc naar binnen, maar de Red Bulls blijven buiten, waardoor Perez en Verstappen op één en twee komen te liggen. Binnen een handjevol ronden rijdt Verstappen het gat naar Perez dicht en bij de eerste de beste gelegenheid gaat hij met DRS aan zijn teamgenoot voorbij.

Daarna stort het tempo van Perez in één keer helemaal aan en twee ronden later komt hij dan ook binnen voor harde banden. Hij valt zo terug naar P3 en komt vlak voor Russell de baan op, die nota bene al een pitstop had gemaakt.

Niet veel later duikt ook Verstappen naar binnen, die daarmee de leiding weer aan Leclerc laat. De vraag is dan of Leclerc zijn race op harde banden kan uitrijden na zijn vroege pitstop, iets waar Verstappen in theorie veel makkelijker in zou moeten slagen. Die vraag blijft onbeantwoord als de race van Leclerc letterlijk in rook opgaat. De Ferrari-krachtbron geeft de geest en Leclerc zet de F1-75 stil in de pits.

Uitslag Race - Azerbeidzjan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Mercedes profiteert van pech Ferrari

Voor Verstappen is er dan, met Perez op een veilige afstand, geen vuiltje meer aan de lucht. George Russell spint garen bij de Ferrari-pech door op te schuiven naar het laatste podiumplekje. Die Ferrari-pech houdt overigens niet op bij het fabrieksteam alleen. Ook de Ferrari-motor van Kevin Magnussen achterin de Haas ploft en de vierde uitvaller van de dag heet Guanyu Zhou, inderdaad met een Ferrari-motor achterin.

De plof van Magnussen brengt een nieuwe VSC teweeg en de kop grijpt de kans aan om een pitstop te maken. De gebruikte harde banden worden ingewisseld voor nieuwe harde banden waarop de race dan uitgereden wordt. En dat is dan ook wat de kop doet. Spannend? Nee, maar voor Red Bull is een één-twee een geweldig resultaat, waarmee men weer een hele rake klap uitdeelt aan Ferrari.

Het extra puntje voor de snelste raceronde gaat ook naar Red Bull en wel naar de Mexicaan. Een maximale score dus. Mercedes behaalt een goed resultaat met de derde en vierde plaats, gevolgd door Pierre Gasly, Sebastian Vettel, Fernando Alonso en Daniel Ricciardo. Lando Norris en Esteban Ocon maken de top tien compleet.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024