Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2022

Verstappen wint Red Bull-gevecht, drama voor Ferrari in GP Azerbeidzjan

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan gewonnen. Er was geen vuiltje aan de lucht toen hij op eigen kracht teamgenoot Sergio Perez versloeg en beide Ferrari's zag uitvallen.

Verstappen Perez Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan begint goed voor Red Bull, meer bepaald voor Sergio Perez. Hij schiet meteen binnendoor bij Charles Leclerc. De beste start is misschien wel voor Max Verstappen, maar hij kan geen kant op.

Terwijl Perez een gat slaat, is het aan Verstappen om bij Leclerc aan te haken om gebruik te maken van zijn DRS-systeem op het moment dat dat na drie ronden wordt vrijgegeven. Daar slaagt hij in, maar vervolgens komt hij steeds net wat tekort om Leclerc daadwerkelijk met DRS te verschalken.

De race wordt wat opgeschud als de auto van Sainz de geest geeft. Tijdens de virtual safety car gaat Leclerc naar binnen, maar de Red Bulls blijven buiten, waardoor Perez en Verstappen op één en twee komen te liggen. Binnen een handjevol ronden rijdt Verstappen het gat naar Perez dicht en bij de eerste de beste gelegenheid gaat hij met DRS aan zijn teamgenoot voorbij.

Daarna stort het tempo van Perez in één keer helemaal aan en twee ronden later komt hij dan ook binnen voor harde banden. Hij valt zo terug naar P3 en komt vlak voor Russell de baan op, die nota bene al een pitstop had gemaakt.

Niet veel later duikt ook Verstappen naar binnen, die daarmee de leiding weer aan Leclerc laat. De vraag is dan of Leclerc zijn race op harde banden kan uitrijden na zijn vroege pitstop, iets waar Verstappen in theorie veel makkelijker in zou moeten slagen. Die vraag blijft onbeantwoord als de race van Leclerc letterlijk in rook opgaat. De Ferrari-krachtbron geeft de geest en Leclerc zet de F1-75 stil in de pits.

Uitslag Race - Azerbeidzjan

Unibet
Pos. Coureur Team Tijd
Resultaten worden geladen...

Mercedes profiteert van pech Ferrari

Voor Verstappen is er dan, met Perez op een veilige afstand, geen vuiltje meer aan de lucht. George Russell spint garen bij de Ferrari-pech door op te schuiven naar het laatste podiumplekje. Die Ferrari-pech houdt overigens niet op bij het fabrieksteam alleen. Ook de Ferrari-motor van Kevin Magnussen achterin de Haas ploft en de vierde uitvaller van de dag heet Guanyu Zhou, inderdaad met een Ferrari-motor achterin.

De plof van Magnussen brengt een nieuwe VSC teweeg en de kop grijpt de kans aan om een pitstop te maken. De gebruikte harde banden worden ingewisseld voor nieuwe harde banden waarop de race dan uitgereden wordt. En dat is dan ook wat de kop doet. Spannend? Nee, maar voor Red Bull is een één-twee een geweldig resultaat, waarmee men weer een hele rake klap uitdeelt aan Ferrari.

Het extra puntje voor de snelste raceronde gaat ook naar Red Bull en wel naar de Mexicaan. Een maximale score dus. Mercedes behaalt een goed resultaat met de derde en vierde plaats, gevolgd door Pierre Gasly, Sebastian Vettel, Fernando Alonso en Daniel Ricciardo. Lando Norris en Esteban Ocon maken de top tien compleet.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez