Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart waarom hij niet kon strijden voor de pole

Max Verstappen moest in Bakoe genoegen nemen met de derde startpositie. De Nederlander had op meer gehoopt, maar legt na de kwalificatie uit waarom hij geen vuist kon maken ten opzichte van Charles Leclerc.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen gaf ruim drie tienden toe op de ontketende Charles Leclerc. Er had mogelijk wel iets meer ingezeten voor de Nederlander, die ook teamgenoot Sergio Perez voor zich moest dulden. Foutloos was de kwalificatieronde volgens de Red Bull-coureur niet.

"De start van de ronde was goed, maar daarna maakte ik wat kleine foutjes. Het was niet ideaal, maar we hebben moeite om de grip aan de voor- en achterkant te vinden tijdens een snelle ronde", analyseert Verstappen.

"Het is natuurlijk niet wat ik wilde, maar als team kunnen we tevreden zijn met de tweede en derde positie. Dat geeft ons een goede kans voor de race."

Voor de race wordt Red Bull als favoriet gezien, doordat het team dit seizoen al frequent liet zien een betere long run pace te hebben. Verstappen ziet dan ook genoeg kansen voor de race van zondag. "We komen wat tekort tijdens een ronde , maar in de long runs moet onze auto erg goed zijn."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Azerbeidzjan 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Uitslag Sprintrace Formule 1 GP China 2024