Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Ontslagen Red Bull-coureur krijgt tweede kans en mag F2-seizoen afmaken

Het team waar Juri Vips voor rijdt, HitechGP, heeft in een statement laten weten de F2-coureur niet te ontslaan. Ze geven hem een tweede kans en hij mag het seizoen uitrijden; tot grote verbazing van de Formule 2.

Vips
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Onlangs maakte Red Bull bekend Juri Vips te ontslaan als Red Bull-junior naar aanleiding van racistische uitspraken. Dit wilde echter niet zeggen dat hij ook werd ontslagen bij HitechGP, het team waar hij voor rijdt in de Formule 2.

HitechGP komt met een statement waarin ze bevestigen dat Vips het seizoen bij het team zal afmaken en hem een tweede kans geven. Oliver Oakes, de teambaas van Hitech, laat weten: "Ik heb de beslissing genomen voor Juri om hem in de Formule 2 te houden bij Hitech voor de rest van het seizoen. Het is een beslissing waar we serieus over hebben gediscussieerd."

"Door hem toe te staan het seizoen bij Hitech af te maken, kan hij door zijn gedrag laten zien wat hij voor iemand is. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat de taal die hij gebruikt heeft totaal onacceptabel is, maar ik kies ervoor om hem een tweede kans te geven."

F2 is het niet eens met de beslissing van HitechGP

De Formule 2 heeft na het statement van HitechGP direct een bericht naar buiten gebracht op Twitter, waarin ze duidelijk laten weten niet achter de beslissing van het team te staan. "De beslissing van HitechGP vandaag is verrassend. Het is een beslissing die wij niet hadden genomen. We zullen de situatie nauwlettend in de gaten houden om ervoor te zorgen dat dergelijk gedrag op passende wijze wordt aangepakt."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje