Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Onvrede over straf voor Hamilton: "Als dit niet meer mag, dan kunnen we beter gaan klaverjassen"

In de Sprintrace op Spa-Francorchamps was er nog een opmerkelijk moment tussen Sergio Perez en Lewis Hamilton. De twee raakten elkaar en de sidepod van de Red Bull was helemaal aan gort. Perez verloor veel vermogen van zijn wagen en moest uiteindelijk de strijd staken. Dat Hamilton als schuldige werd aangewezen, kan er bij Rudy van Buren niet in.

Perez Hamilton Belgium wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Geen P4 maar P7 voor Lewis Hamilton in de sprintrace op de zaterdag bij de GP van België. De Mercedes-rijder krijgt een tijdstraf van vijf seconden. Hij wordt door de stewards namelijk bestraft voor het incident met Sergio Perez. Tot ontzetting van velen. De meeste mensen zien het namelijk als een race-incident. Zo ook Red Bull-simrijder Rudy van Buren.

"Complete onzin dat 'ie een straf krijgt. In bocht 14 staat de deur open, Hamilton duikt een gat in. Ze rijden naast elkaar de volgende bocht in en ze raken elkaar", begint Van Buren zijn betoog in de RacingNews365 Formule 1-podcast. "Als je iemand als schuldige aan wilt wijzen, kom je bij Hamilton uit. Maar dit is toch gewoon racen?"

"Als dit niet meer kan, dan is het voortaan wachten op de DRS en rijdt er dan maar omheen. DRS is er niet in de regen, dus dan braaf je hok in en blijf daar maar staan. Ik vind het echt doodzonde dat dit soort dingen niet meer mogen. Het is regel op regel op regel en dat haalt de angel uit sommige wedstrijden. Ja Perez was in het nadeel door veel schade. Maar dit soort momenten kunnen toch gewoon gebeuren? Het is gewoon hard racen en als je dat tegen gaat houden, dan kunnen we beter gaan klaverjassen met zijn allen."

Bekijk hieronder het moment tussen Perez en Hamilton. De hele F1-podcast is onderaan dit artikel te beluisteren!

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024