Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Ook Red Bull moet zich melden bij FIA voor incident Verstappen

Niet alleen Mercedes moet zich melden bij de FIA nadat de renstal een 'right to review' aanvroeg voor een verdedigingsactie van Max Verstappen op zijn titelrivaal. Ook Red Bull wordt opgetrommeld om zich te melden bij de stewards. Een straf voor de Nederlander lijkt nog altijd mogelijk.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op de donderdag voorafgaand aan de Grand Prix van Qatar zijn topteams Red Bull en Mercedes nog bezig met de race van vorige week in Brazilië. Tijdens de race werd een verdedigingsactie van Max Verstappen op Lewis Hamilton bestempeld als 'let them race', maar na het zien van nieuwe beelden heeft Mercedes gevraagd aan de FIA om het incident opnieuw te beoordelen.

Mercedes krijgt van het veiligheidsorgaan de kans om hun 'right to review' te onderbouwen. Ook Red Bull moet zich melden bij de FIA, dit tegelijkertijd met Mercedes. De Oostenrijkse renstal krijgt hier de kans om een mogelijke straf voor Verstappen te weerleggen. Vertegenwoordigers van de topteams moeten zich donderdag om 15.00 Nederlandse tijd melden bij de stewards.

Krijgt Verstappen nog een straf?

Tijdens en na de FIA-meeting moet besloten worden of Verstappen alsnog een tijd- of gridstraf krijgt voor zijn verdediging op Hamilton in Brazilië. Een gridstraf van vijf seconden kan hem al drie WK-punten kosten, wat aan het einde van het seizoen zeer kostbare punten kunnen zijn. Het gat met Hamilton in de coureursstand is slechts veertien punten.

Ook interessant:

Coronel: "Doe dat en dan vreet Verstappen Hamilton op!"

Tom Coronel is nog steeds van mening dat Max Verstappen op dit moment de beste coureur is en Lewis Hamilton de coureurs met de beste bolide. Hij weet dan ook wel een scenario waarin Max de Mercedes-coureur zou verpletteren, zo legt hij in de onderstaande video uit.

Formule 1 GP Brazilië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"