Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Ook Verstappen kraakt 'broodjes': "Zet daar dan gewoon een muur neer, veel beter"

Zowel Mercedes als Red Bull had op de vrijdag volop te klagen over de gele kerbstones die dwars op het asfalt liggen bij het uitkomen van onder andere bocht twee. Max Verstappen sluit zich bij hen aan: "Geen fan van."

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de eerste vrije training riep Ron Meadows, sporting director van Mercedes, de FIA al op om vooral iets aan die verfoeide 'broodjes' te doen. Valtteri Bottas had er tot wel 100.000+ pond schade door opgelopen, wat Meadows wat gortig vond voor één keer een metertje te wijd gaan. "En zeg nu niet 'dan moet je er niet overheen rijden'", zo voegde hij daar nog aan toe.

In de tweede vrije training sprak Red Bull in soortgelijke bewoordingen via het radiosysteem met wedstrijdleider Michael Masi. Verstappen had er juist zijn wing endplate op kapot gereden en dus vroeg ook Red Bull aan de FIA om de zaken nog eens te heroverwegen. En Max Verstappen? Die is er ook geen fan van.

"Zet er dan gewoon een muur neer, dat is veel beter uiteindelijk", aldus Verstappen in gesprek met Ziggo Sport. "Dan zullen ook veel minder mensen wijd gaan. En uiteindelijk levert het gewoon heel veel schade op, wat veel geld kost om dat te repareren. Zeker met het budgetplafond wat we nu hebben, is het gewoon heel zonde. En het ziet er natuurlijk ook niet met die gele broodjes", zo stipt Verstappen het esthetische aspect aan.

Volgens de Red Bull-coureur schieten die kerbstones hun doel ook een beetje voorbij: "Het is ook niet dat het sneller is om daar naartoe te rijden. Deze dingen gebeuren per ongeluk en dan is het zonde als dat meteen zoveel schade oplevert."

Ook interessant:

RacingNews365 presenteert Tech Thursday. In deze video-serie nemen we je mee in het technische deel van de Formule 1-wereld. Dit keer bespreken we de flexwings die de afgelopen periode hét onderwerp van gesprek waren.

Check hieronder de eerste video van Tech Thursday. Wat is een flexwing nou eigenlijk en is deze nou wel of niet legaal?

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Net binnen

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in