Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Op deze datums vinden de Grands Prix van België en Hongarije plaats in 2023

De F1-kalender voor 2023 ondergaat een verandering. Hoewel de kalender nog niet gepresenteerd is, is bekend geworden wanneer de Grands Prix van België en Hongarije verreden worden.

Verstappen Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De F1-kalender voor 2023 gaat 24 races tellen met daarop de Grands Prix van Nederland en België. Traditioneel opende de race op Spa-Francorhamps de tweede seizoenshelft in augustus. Ditmaal is die eer er voor de Nederlandse Grand Prix die op 27 augustus 2023 verreden wordt.

Doordat de Belgische Grand Prix pas laat op de kalender kwam, was er geen plek meer in augustus. Oorspronkelijk was de race gepland voor 23 juli, direct gevolgd door de GP van Hongarije op 30 juli. Onze gelieerde outlet formula.hu heeft echter begrepen dat de beide Grands Prix omwisselen qua datum.

Reden hiervoor is dat de lokale autoriteiten vanwege de startende vakantieperiode op 21 juli en diverse grote evenementen die georganiseerd worden, niet in staat zijn om dat weekend de F1-race te organiseren.

De wijziging van de F1-kalender wordt pas definitief zodra de World Motorsport Council de kalender voor 2023 heeft goedgekeurd. Naar verwachting wordt de kalender binnen enkele weken bekend gemaakt.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje