Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mohammed Ben Sulayem

Opnieuw controverse in F1: ‘Onderzoek gestart naar FIA-president’

Een nieuw onderzoek in de Formule 1: FIA-president Mohammed Ben Sulayem ligt naar verluidt onder een vergrootglas. Dat meldt de BBC.

Ben Sulayem Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na alle controverse rond Christian Horner is er binnen de Formule 1 een nieuw onderzoek opgestart. De BBC meldt namelijk dat Mohammed Ben Sulayem, de president van de FIA, vorig jaar naar aanleiding van de Grand Prix van Saoedi-Arabië een poging gedaan zou hebben om een straf voor Fernando Alonso terug te draaien. Bronnen van RacingNews365 bevestigen dat er een melding is.

De Spanjaard stond bij de start niet goed in zijn vak en kreeg een straf van vijf seconden, waar later nog tien seconden aan toegevoegd werd omdat er aan zijn auto gewerkt zou zijn tijdens het inlossen van de eerste straf.

De straf van tien seconden werd later teruggedraaid door de stewards, waardoor Alonso zijn derde plaats behield. Ben Sulayem zou persoonlijk geprobeerd hebben het oordeel te beïnvloeden. Daarom wordt de president nu onderzocht, omdat hij niet de bevoegdheid heeft om de besluitvorming van de stewards te beïnvloeden.

Een klokkenluider zou het voorval bij de FIA hebben gemeld, waarna de autosportbond de zaak besloot te onderzoeken, stelt de Britse zender. Ben Sulayem zou sjeik Abdullah bin Hamas bin Isa Al Khalifa, de FIA-vicepresident voor sport in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, gebeld hebben. De sjeik was in een officiële hoedanigheid aanwezig bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Ben Sulayem zou in het telefoongesprek gesuggereerd hebben 'dat de stewards de straf moesten terugdraaien'.

Een bron met goede kennis van de kwestie gaf tegenover RacingNews365 aan dat velen in de sport al van de kwestie op de hoogte waren, maar er was dus een klokkenluider voor nodig om de kwestie daadwerkelijk onder de aandacht te brengen.

Het onderzoek zou vier tot zes weken in beslag nemen.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"