Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oud-Formule 1-coureur loopt weg met vervanger Masi: "Hij erg goed"

Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi, die een belangrijke rol had in de seizoenontknoping die Max Verstappen de wereldtitel opleverde, werd voor dit seizoen vervangen door twee nieuwe wedstrijdleiders. Een goede call vindt Stefan Johansson, die met name enthousiast is over één van de twee nieuwe namen.

De Formule 1 stelde Niels Wittich en Eduaro Freitas aan als de nieuwe wedstrijdleiders, die om beurten die rol op zich zullen nemen. Voormalig Formule 1-coureur Stefan Johansson juicht de veranderingen van harte toe en is met name over Freitas zeer enthousiast. "Ik ben blij dat de FIA dit besluit heeft genomen", zo laat de Zweed op zijn eigen website weten. "Ik weet dat de meningen daarover verschillen, maar ik heb het idee dat dat soms meer gebaseerd is op persoonlijke relaties met Masi dan op een objectieve kijk naar hoe hij zijn werk heeft gedaan." "Het is een ingrijpend besluit, maar in mijn ogen wel het juiste. Ik denk dat het een goed teken is dat het nieuwe FIA-management onder leiding van Mohammed Ben Sulayem harde maatregelen niet schuwt als dat nodig is."

Freitas 'een erg goede keuze' voor de Formule 1

Johansson heeft in zijn carrière niet actief samengewerkt met DTM wedstrijdleider Niels Wittich, maar kent Eduaro Freitas goed in zijn rol als wedstrijdleider in het World Endurance Championship en de European Le Mans Series. Johansson verwacht dat Freitas enkele positieve veranderingen zal doorvoeren in de Formule 1: "Hij is erg goed. Ik kan me geen enkel controversieel moment of besluit herinneren. Hij is duidelijk in de drivers briefings en als coureur weet je voorafgaand aan de race perfect waar je aan toe bent." "Hij krijgt het werk gedaan en ik denk dat hij een erg goede keuze is. Hopelijk brengt dat veranderingen in de manier waarop de wedstrijdleiding te werk gaat."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"