© Force India

Nieuwsoverzicht

Pérez doet na stunt Ocon aan schadebeperking voor Force India

13 nov. 2018 08:00 René Oudman 0 reacties
Waren ze niet voor de Belgische Grand Prix op nul gezet, dan was de strijd om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap bijzonder spannend geweest. Force India staat echter niet op P5, maar op P7. Bovendien moet de roze brigade nog gaan opletten: Sauber is pardoes rap naderbij gekomen.

De puntentotalen van Sergio Pérez en Esteban Ocon opgeteld leveren de som 107 op. Renault heeft met nog één race te gaan 114 WK-punten. Van de 107 punten die Pérez en Ocon scoorden moest Force India er echter 59 stuks inleveren door een managementovername, gedurende de zomervakantie.

Dankzij een aantal sterke prestaties knokte Force India zich binnen no-time van plek tien naar plek zeven, maar aldaar is de klim naar voren stopgezet. Waar er in België en Italië fors werd gescoord, daar wist de roze brigade slechts in Japan nog meer dan vijf punten te halen.

In Brazilië besloot Force India met welgeteld één punt. Pérez kwam als tiende over de meet in de wedstrijd waarin teammaat Ocon een negatieve hoofdrol speelde. "Ik had mijn hoop gevestigd op regen, maar de neerslag bleef uit. De wolkendekken verzamelden zich boven het circuit en werden bovendien steeds donkerder, maar uiteindelijk bleef het droog", belicht Pérez zijn wedstrijd.

"Het ontbrak ons aan tempo om verder te reiken dan P10. Vanaf de beginfase moest ik brandstof sparen en daarna werd het vrij saai. De strategie om tiende te worden werkte en ondanks dat het jammer is dat we niet meer konden profiteren van het niet scoren van de Renaults ben ik blij dat we hebben gedaan wat we konden doen."

Doordat Sauber namens Charles Leclerc zes punten wist te scoren, bedraagt het gat tussen beide teams nog slechts zes puntjes. Sauber zal zeven punten meer moeten scoren dan Force India, omdat de stal met de roze huisstijl een sterker topresultaat (Pérez werd vijfde in België, de derde plek uit Azerbeidzjan telt logischerwijs niet meer mee) kan overleggen dan de Zwitserse equipe.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen