Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez blij verrast door Red Bull: "Krijg nu net zoveel steun als Verstappen"

Sergio Perez zet prima in zijn vel bij Red Bull, waar hij opmerkt dat hij nu dezelfde kansen krijgt als teamgenoot Max Verstappen. Een teamgenoot die hij zeer waardeert.

Na vijf Grands Prix in 2023 staat het 3-2 voor Max Verstappen in de strijd met Sergio Perez. Hij heeft een voorsprong van 14 punten in het klassement, maar de Mexicaan is er nog heilig van overtuigd dat hij nog een gooi kan doen naar de titel. Daarbij geniet hij naar eigen zeggen dezelfde steun van Red Bull als Verstappen. "Ik geloof dat het team mij net zoveel steun zal geven als ze aan Max geven. Dat doen ze al sinds de start van het seizoen, dus dat moet ik waarderen aan Red Bull. Het zou heel makkelijk zijn voor hen om teamorders in te zetten na een ronde of twintig." "In Djedda en Bakoe hebben we de hele race keihard gepusht en hebben beide coureurs zelfs meerdere keren de muur geraakt. Dat was omdat we zo op de limiet zaten. Het ging goed, maar het had ook makkelijk problemen op kunnen leveren."

Mentaal sterk

Het is niet makkelijk om de teamgenoot van Verstappen te zien, dat beaamt ook Perez. Hij wist op de heren die in het verleden sneuvelden naast Verstappen bij Red Bull, maar zelf merkt hij dat hij mentaal wel een vuist kan maken tegen de Nederlander. Hij moest daar wel even diep voor gaan. "Ik geniet er echt enorm van", zo doelt hij op de titelstrijd en het feit dat hij eigenlijk geen enkele tegenvallende race mee mag maken. "Hier werk je je hele leven voor. Ik geniet er gewoon van. Ik sta niet onder druk: ik heb een geweldige carrière en ik wil dit vasthouden, veel meer races winnen. Ik denk niet te veel aan het kampioenschap: ik bekijk het race voor race. Wat heb ik nodig om het beter te doen?" "Mentaal ben ik zeer sterk en dat is mijn sterkste punt. Dat is altijd al zo geweest. Het is niet makkelijk om de teamgenoot van Max te zijn, want hij presteert altijd en wint heel veel. We hebben in het verleden gezien dat het niet makkelijk is om als teamgenoot van hem te overleven. Ik geloof in mezelf, maar ik moest wel heel diep gaan om het hele concept van de auto te begrijpen en om de juiste middelen in te zetten om het gevecht aan te kunnen gaan."

Respect

Alhoewel er vorig jaar een akkefietje was, zijn de twee Red Bull-coureurs vandaag de dag nog steeds regelmatig samen met een grote glimlach te zien in de paddock. Volgens Perez hoeft dat niet te veranderen, ook niet als de titelstrijd lang doorgaat. "Ik denk dat dat mogelijk is, dat denk ik wel. Zolang het respect er is, zie ik niet waarom het zou veranderen. We willen allebei winnen en zijn allebei heel hongerig, maar al met al hebben we ook veel respect voor het team", zo laat de Mexicaan optekenen, alvorens hij eindigt met een compliment aan het adres van zijn teamgenoot. "Als coureur heb je soms weekenden waarin je niet blij bent, maar ik heb heel veel respect voor Max. Het is niet makkelijk om een verlies te verwerken, maar in Bakoe zag je bijvoorbeeld dat hij mij meteen na de race feliciteerde en zei dat ik het goed had gedaan. Dat waardeer ik enorm aan een teamgenoot. Ik heb er vele gehad in mijn carrière en niet iedereen ging zo goed met een verlies om."

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco