Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2021

Perez en Verstappen declasseren Mercedes in derde training GP Mexico

Red Bull was veel en veel te snel voor alles en iedereen in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Mexico. Sergio Perez was de allersnelste, gevolgd door Max Verstappen.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De laatste krachtmeting voor de o zo belangrijke kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico was de derde vrije training. Op het Autodromo Hermanos Rodriguez sprongen de lichten om 18:00 uur Nederlandse tijd op groen, maar van actie was er de eerste minuten geen sprake.

Na vijf minuten was het Yuki Tsunoda die het spits afbeet, maar zijn concurrenten lieten lang op zich wachten. Na twintig minuten waren er slechts vier coureurs die een tijd hadden neergezet. De toppers keken op dat moment nog de kat uit de boom.

Met nog 35 minuten op de klok was het Lewis Hamilton die als eerste een echt snelle tijd neerzetten. Op de zachte band klokte hij een 1.18,7. Zijn teamgenoot Bottas deed dat sneller: 1.18,6. Sergio Perez dook echter meteen, zij het nipt, onder de tijd van beide Mercedes-mannen, terwijl Max Verstappen ondertussen als enige coureur nog niets van zich had laten horen.

Uitslag Derde vrije training - Mexico

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hamilton verremt zich, Perez en Verstappen snel

Toen de Nederlander na 31 minuten eindelijk de baan op kwam, terwijl Hamilton op dat moment zijn tweede run verpestte door zich te verremmen, liet hij meteen een razendsnelle 1.17,5 noteren. Daarmee was hij ruim een seconde sneller dan de beide Mercedes-coureurs en 0,3 seconden sneller dan teamgenoot Perez, die net zijn tijd had aangescherpt.

Het was nog niet gedaan met de snelle rondes, want Bottas wist zijn tijd nog aanzienlijk aan te scherpen. Sneller dan Verstappen was hij zeker niet, want de Nederlander wist zich ook nog te verbeteren tot een 1.17,2. Een halve seconde sneller dan Bottas was hij daarmee. Bij een derde poging kwam Hamilton ook niet in de buurt. Hij was bijna 0,4 seconden langzamer. Een groot gat.

In het slot van de training deden de mannen nog een poging. Sergio Perez wist nogmaals zijn tijd aan te scherpen tot een 1.17,0. Verstappen kon dat niet nadoen, waardoor hij genoegen moest nemen met de tweede tijd. Het gat naar Mercedes zal iedereen bij Red Bull echter tevreden stellen. Toen Hamilton aan het einde van de training te horen kreeg dat het gat naar Perez 0,65 seconden was, was hij stomverbaasd. "Zes en een halve tiende van een seconde? Wauw..."

Ook interessant:

Video: Alles over het door Verstappen zo geliefde Mexicaanse circuit

World's fastest gamer Rudy van Buren neemt je mee over het Autodromo Hermanos Rodriguez en vertelt je alle geheimen van een van Max Verstappens beste circuits. Check de hotlap hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Mexico 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi