Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2021

Verstappen pijnlijk door Mercedes afgetroefd tijdens kwalificatie in Mexico

Valtteri Bottas heeft poleposition veroverd voor de Mexicaanse Grand Prix. Max Verstappen start zondag vanaf de derde positie. Daarmee leed Red Bull een pijnlijke nederlaag, nadat het eerder dit weekend nog zo dominant was.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Verstappen geeft visitekaartje af

De kwalificatie voor de Mexicaanse Grand Prix was goed en wel onderweg toen Lance Stroll hard crashte bij het opkomen van het rechte stuk. De Canadees klapte met zijn Aston Martin hard de muur in en zorgde voor een code rood. Na een onderbreking van bijna een half uur werd de sessie hervat, met nog 11 minuten op de klok in Q1. Het zorgde voor drukte op de baan.

Max Verstappen liet er geen twijfel over bestaan wie de favoriet was en stoof naar de snelste tijd, met een 1.16,7. Daarmee was Verstappen liefst zes tienden sneller dan teamgenoot Sergio Perez. De Beide Mercedessen geven meer dan zeven tienden toe bij hun eerste poging.

Verstappen vond het na een snelle ronde wel welletjes, maar de concurrentie reed wel langer door. Bottas waagde zelfs drie pogingen en slaagde er toen in om de tijd van Verstappen nipt aan te scherpen, evenals Charles Leclerc.

Afvallers in Q1: Alonso, Latifi, Schumacher, Mazepin en Stroll.

Uitslag Kwalificatie - Mexico

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hamilton klopt op de deur bij Verstappen

In Q2 qua bandenkeuze geen verrassingen, want alle favorieten voor de overwinning kozen ervoor om op de gele medium band hun snelste tijd te rijden.

Verstappen opende wederom als snelste met een 1.16,483 en waar nipt sneller dan Hamilton die snelheid gevonden had. Wederom vond Red Bull het na een vliegende ronde al welletjes, het vertrouwen van het team was groot. Yuki Tsunoda wist zich ondertussen op de zachte band naar de derde tijd te rijden.

Wachten was op de strijd om de laatste plaatsen in de top 10, waarbij diverse coureurs op het zachte rubber in actie kwamen. Hamilton perste er ondertussen op de medium band een tijd uit die 0,009 seconde sneller was dan Verstappens tijd.

Afvallers in Q2: Vettel, Raikkonen, Russell, Giovinazzi en Ocon

Mercedes slaat hard terug

In Q3 kon niemand zich meer verstoppen en met alle tien de coureurs op de zachte band barstte de strijd voor de poleposition los. Zou Hamilton toch in staat zijn om met Verstappen te vechten? Of was Red Bull nog altijd zo oppermachtig als eerder dit weekend?

Mercedes verraste door met Bottas en Hamilton sneller te zijn dan Verstappen en Perez. De Nederlander klaagde over te koude banden en moest liefst drie tienden toegeven. Verrassend, gezien de dominantie eerder dit weekend.

In de slotseconden wist Verstappen zijn positie niet te verbeteren, onder meer doordat er een gele vlag was in sector 2. Hierdoor start Bottas samen met Hamilton vanaf de eerste startrij. Voor Red Bull zal deze nederlaag hard aankomen, gezien de eerde dominantie dit weekend.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Mexico 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training