Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen boekt dominante zege in Mexico, Hamilton houdt schade beperkt

Max Verstappen heeft op dominante wijze de Grand Prix van Mexico op zijn naam geschreven. De Nederlander leidde van start tot finish en kwam met een zeer ruime voorsprong als eerste over de meet. Rivaal Lewis Hamilton wist de schade met een tweede positie te beperken. Sergio Perez legde beslag op de derde plaats.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Verstappen slaat to bij chaotische start

Max Verstappen begon als derde aan de Grand Prix van Mexico. Alle ogen waren gericht op de start en het lange rechte stuk richting de eerste bocht. Red Bull wilde er graag de Mercedessen aanvallen, door handig gebruik te maken van de slipstream.

Het plan van Verstappen slaagde, want hij nam de leiding over voor Lewis Hamilton en Sergio Perez. Valtteri Bottas, gestart vanaf pole, spinde in de eerste bochtencombinatie na een touche van Daniel Ricciardo. Ook Yuki Tsunoda strandde na een tik van Esteban Ocon. De safety car verscheen op de baan om de gestrande wagens op te ruimen.

Verstappen ging aan de leiding voor Hamilton, Perez, Pierre Gasly, Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi die een super start had. Bij de herstart wist Verstappen de leiding te behouden, om vervolgens direct een gat te slaan naar Hamilton. Op het lange rechte stuk won Hamilton zo'n drie tienden, maar in de bochtige sectoren was de Nederlander heer en meester.

Verstappen domineert eerste stint

Van spanning vooraan was geen sprake, want Verstappen controleerde de pace. Binnen enkele ronden had hij een gat opgebouwd van ruim drie seconden. Gemiddeld was de Red Bull-coureur drie tienden per ronde sneller dan Hamilton, die op zijn beurt een vergelijkbaar gat trok naar Perez. Achter de podiumkandidaten ontstond het grote gat naar Gasly en de beide Ferrari's.

Hamilton kon het tempo van Verstappen na 10 ronden niet meer volgen en zag ook Perez dichterbij komen. Daarmee had Red Bull een perfecte uitgangspositie, want de Mexicaan zou zo in theorie een undercut toe kunnen passen. Dit betekende dat Hamilton het tempo op moest voeren.

Het gat groeide gestaag naar ruim 7 seconden in ronde 20, waarop Hamilton over de boordradio liet weten dat de Red Bulls gewoonweg te snel waren.

Uitslag Race - Mexico

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hamilton valt aan bij de pitstops

In ronde 29 was het Hamilton die zijn pitstop maakte en naar de harde band wisselde, daardoor kwam Perez tweede te liggen. Hamilton klokte in zijn eerste ronden op verse banden snelle rondetijden, maar Red Bull besloot Perez langer buiten te laten. Verstappen stopte bij het ingaan van ronde 34 en wisselde naar een nieuwe set van de harde band, waardoor Perez aan de leiding van de race kwam te rijden.

Het gat ten opzichte van Hamilton bedroeg zeven seconden, wat al snel vergroot werd. In ronde 40 maakte Perez zijn enige stop, waardoor hij terug viel tot achter Hamilton. Voor de serie pitstops was het gat twee seconden, maar na de stop keek de Mexicaan tegen een gat van tien seconden aan. Zijn banden waren wel tien ronden verser.

Verstappen domineert

Voor Verstappen was er geen vuiltje aan de lucht en de Red Bull-coureur bouwde zijn voorsprong uit tot ruim tien seconden. Teamgenoot Perez wist het gat naar Hamilton slechts mondjesmaat te dichten, maar het team rekende erop dat hij de Brit in de slotfase bij zou halen.

Hamilton stond er namens Mercedes alleen voor, want Bottas wist zich van achteraan niet snel op te werken. Lange tijd zat hij vast achter Ricciardo en een mislukte stop hielp hem ook allerminst.

In de laatste 20 ronden wist Perez ronde na ronde het gat met Hamilton te dichten. Met nog 10 ronden te gaan sloot Perez aan bij Hamilton en kon het gevecht voor de tweede plaats echt beginnen.

Hamilton houdt stand

De druk stond er vol op bij Hamilton, maar mede door achterblijvers werd het gat plots weer twee seconden. In de laatste ronden werd het gaatje weer gedicht en kreeg Perez DRS. Tot een inhaalactie kwam het niet.

Verstappen boekte een dominante zege voor Hamilton en Perez. Zijn leiding in het WK bedraagt nu 19 punten.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training