Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez erkent zijn meerdere in Verstappen: "Daar kon ik niets tegen inbrengen"

Sergio Perez is de GP van België als tweede gefinisht. Hij had geen antwoord op de snelheid van Max Verstappen, zo geeft hij toe.

Vanaf P2 reed Sergio Perez naar P2 op Spa-Francorchamps. Hij ging voorbij aan polesitter Charles Leclerc, maar later was het Max Verstappen die in een flits voorbij ging aan de Mexicaan. Checo had geen antwoord op de snelheid van Verstappen, zo moet hij toegeven. Hij is dan ook tevreden met P2. "Het was een goede race voor het team met een goed resultaat. We hadden een goede start en wisten voorbij aan Charles te komen. Dat was een van de doelen voor deze zondag." "Vanaf dat moment reed ik mijn eigen race. In de tweede stint kwam Verstappen heel snel langszij. Daar kon ik niets tegen inbrengen. Daarna draaide het erom dat we de auto richting de finish reden zonder schade op te lopen."

Pauze

Gelukkig voor Perez kan hij even een paar weken bijkomen, want het Formule 1-circus gaat nu de zomerstop in. Checo was er aan toe. Daarna wil hij nog 10 races op het podium eindigen. "Ik kijk er naar uit om tot en met het einde van het jaar niet meer het podium mis te lopen. We hadden even een lastige periode, maar dat zijn we te boven gekomen en hier hebben we een mooi aantal punten gescoord voor het team." "Deze break had ik echt nodig. Het waren een aantal intense raceweekenden, dus ik kijk uit naar deze pauze, zodat ik in Zandvoort heel sterk kan terugkeren", zo sluit hij tevreden af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"